strzeliniasty, musisz wyciągnąć listwę na tablicą. Ściągasz tapicerkę z kalpy od wewnątrz (jest na jeden krzyżak i zatrzaski). Odpinasz z tyłu dwa ciągadełka co są w plastikowych zatrzaskach. Zamek ma być w pozycji otwartej, żeby go wyciągnąć. Wyciągasz go na zewnątrz klapy, do siebie, podważając od środka zatrzaski. Najpierw podważasz u góry, bo tam są zatrzaski. Jeśli masz cały nowy zamek, czyli to samo co wyciągnąłeś , nie tylko bębenek, to wstawiasz w odwrotnej kolejności.
Jeśli masz nowy bębenek, to musisz rozebrać zamek, ściągając z tyłu taką metalową podkładkę (wysuwasz ją), rozbiersz ostrożnie zamek od tej strony co podkładka ściągając taki kawałek plastiku, który obejmuje niecały okrąg tylnej części zamka i jest na zatrzaskach z dwóch stron. Wyjmij bębenek.Ważne
!! - wyjmuj bębenek nad jakimś pojemnikiem bardzo ostrożnie żeby nie wypadł Ci mały metalowy trzpień. Wyjmujesz stary bębenek i wkładasz nowy, rozbierając ten nowy podobnie jak stary. Wkładasz do tej plastikowej części, montujesz do kupy.
Karol B., wyjmij zamek, włóż na noc do benzyny ekstrakcyjnej, bez uszczelki, wyjmij rano i zobacz, czy kluczyk wchodzi. jeśli nie to nie baw się wymień zamek. Ja na szrocie dałem 20 żł. Tylko tyle, że mam dwa kluczyki.