witam wszystkich, mam pytanie dotyczące klamek wewnętrznych. Zakupiłem ostatnio trochę błyskotek do wnętrza, żeby je nieco ożywić..... rygielki, kratki nawiewu, klamki wnętrza, pokrętła od nawiewu, chrom. gałkę zmiany biegów no i chromowaną ramkę do gałki. Ze wszystkim dało radę tylko nadal nie poradziłem sobie z klamkami. Znalazłem kilka postów, ale w 2 pisze, że muszę zdemontować cały boczek w innych pisze, że jest to banał na kilka sekund, nie dla mnie jak widać. A więc odkręciłem pokrętła do lusterek, zdjąłem plastiki otaczające klamkę..... no i teraz zaczyna się problem.... na instrukcji pisze, że wystarczy wypchnąć klamkę w kierunku jazdy odczepić ten haczyk zaczepiony od tyłu założyć nową klamkę i po robocie....wszystko fajnie ale ja klamki nie mogę wyjąć, próbowałem, oczywiście w granicach rozsądku w każdą stronę itp, ale jakoś klamka mnie pokonała. Mój golf to 1.4b rocznik 95 wersja 3 d. Jeśli ktoś zna problem to proszę o pomoc. A i jeszcze jedno, mam pytanie dotyczące chromowanej ramki do gałki zmiany biegów, jeśli ktoś ma ów ramkę poprawnie zamontowaną to proszę o fotę jak to wygląda, bo ja próbowałem na sucho (czyli bez przykręcania) kilka wersji i też nie wiem jak to do końca zrobić. Dzięki za wytrwałość i doczytanie do końca....ufff
koniec, a dla czepialskich sorry za brak przecinków, ale liczy się treść