Zamki, wkładki zamków i inne

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez marcinkoz2910 » 14 gru 2008, o 23:28

Pietraszenko, zamek wymienić a wkład z klucza zostawić bo ile chcesz mieć tych kluczyków, 3? ;) bo tak się da wkład wymienić i włożyć do nowego zamka

P.S. Załóż sobie sterownik centralnego (lub alarm z funkcją sterowania zamkiem centralnym) bedziesz miał i wygodę i komfort w zimie ;)
marcinkoz2910
Members

Postprzez pablomed » 14 gru 2008, o 23:29

Pietraszenko napisał(a):Co powinienem zrobić?
wymienić w klamce tzw wiosełko za klka zeta. Znajdziesz szukajką albo na allegro pod tym hasłem o co biega.
pablomed
Members

Postprzez pawelek03576 » 15 gru 2008, o 00:38

dokłasnie tak jak pisze pablomed, najlepiej kup takie dwa bo w drzwiach od pasażera pewnie jest to samo tylko prawdopodobnie będziesz musiał rozebrać boczki przednich drzwi bo spręzynki leżą na dole

tutaj masz link do wiosełek
http://moto.allegro.pl/item498069321_no ... ielek.html
pawelek03576
Gaduła

Postprzez kolibera » 15 gru 2008, o 01:02

Pietraszenko, ja mialam taka sytuacje ze zostawiłam auto w c.h wszytko pięknie cacy zamknełam wracam a mi caly ten zamek razem z kluczem wylazł........se mysle no piknie czeka mnie zmiana zamków...podjechałam do kolesia co sie zajmuje stacyjkami i zamkami i dowiedzialam sie ze klasyczna usterka w golfach w klamce coś tam pykneło wyjoł podłubał wsadził i miodzio wszystko gra. Wiec nie zawsze jest tak ze czeka cie wymiana zamków jak sie nie znasz albo nie umiesz podjedz do jakiegoś magika niech zerknie.
kolibera
Czytacz

Postprzez seb » 15 gru 2008, o 09:52

kolibera napisał(a):Pietraszenko, ja mialam taka sytuacje ze zostawiłam auto w c.h wszytko pięknie cacy zamknełam wracam a mi caly ten zamek razem z kluczem wylazł........se mysle no piknie czeka mnie zmiana zamków...podjechałam do kolesia co sie zajmuje stacyjkami i zamkami i dowiedzialam sie ze klasyczna usterka w golfach w klamce coś tam pykneło wyjoł podłubał wsadził i miodzio wszystko gra. Wiec nie zawsze jest tak ze czeka cie wymiana zamków jak sie nie znasz albo nie umiesz podjedz do jakiegoś magika niech zerknie.
a naprawa nie ebdzie drogo kosztowac, bo to sa "pierodly"......
seb

Postprzez kolibera » 15 gru 2008, o 14:43

Sebuś wiesz jak ktoś ma umiejętności i może sam pogrzebać to niech prubuje sił....... ja na początku myslalam ze mi sie ktos do auta dobierał ale Pan mi powiedzial ze coś tam w klamce strzykneło i tyle wiec wyjoł klamke coś poprawił wymienił na nową poprosiłam przy okazji zeby mi naprawił zamek bagażnika bo kupiłam ze zwalonym i zaplaciłam za to wszystko coś okolo 100 zł .....dla jednych duzo dla innych mało ale mam swiety spokoj wszystko ładnie działa.
kolibera
Czytacz

centralny w klapie bagażnika DECTANE

Postprzez iracz » 15 gru 2008, o 14:46

witam wszystkich
Kupiłem właśnie na allegro centralny zamek na pilota... http://moto.allegro.pl/item494025941_ce ... ml#gallery ...w zestawie są 4 siłowniczki a mój golf jest 3 drzwiowy. Mam takie pytanko czy da rade zamontować siłownik w klapie bagażnika żeby też sie otwierał z pilota??
iracz

Postprzez sepcio » 15 gru 2008, o 15:14

posylo na PW
sepcio
Czytacz

Postprzez DrSzpila » 15 gru 2008, o 17:45

sepcio napisał(a):posylo na PW
Kolego to jest post, żeby pisac i pokazać ludziom i może ja tez chcę wiedzieć jak to zrobic a nie posyłać wiadomości tekstu "Poszło na PW" OFFTOPIC :wstyd:
DrSzpila
Members

Postprzez seb » 15 gru 2008, o 20:00

kolibera, z zamkiem to chyba ciezka sprawa "skomplikowana" wiec wydaje mi sie ze czasami lepiej poswiecic troche kasy i miec zrobione raz a dobrze. Zreszta specow od zamkow jest pelno w warszawie.
seb

Postprzez Bonix » 15 gru 2008, o 22:29

Bonix
Badacz tematu

Postprzez Nowal » 15 gru 2008, o 23:18

mam identyczny centralny :) sprawuje sie bdb, bardzo dobra jest ta zasówana klapka. Da rade też to robilem u siebie w 5D co prawda nie tak jak jest w tym poradniku- prościej, tylko ze ja tak czy tak musialem wymienic zamek tylnej klapy bo wkladka byla zajechana i dostałem zamiennik juz z wyjsciem na siłownik, zachaczyłem drut, podgiąłem go blaszke przykrecilem do 1 dziury ktora juz byla a drugą przewierciłem a do niej siłownik i moge sobie regulowac skok siłownika. Cąłosc wystarczy podpiąć do tylnych drzwi i na tym koniec
Nowal
Gaduła

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Nadwozie