Zamki, wkładki zamków i inne

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez Karol B. » 1 mar 2009, o 11:09

Witam. Chcialem odswiezyc temat o tych silowniczkach, gdyz mam z nimi problem... :-( Wiec tak, moje juz sie zuzyly. Kumpel ma jakies takie na sprzedaz, ALE one maja proste te zaczepy mocujace,ktore naklada sie na te galki jakby, przy karoserii, a moje ori z golfa mialy je lekko pod katem. W dodatku znajomy mechanik mowil ze te proste beda pasowac, ale beda ocierac o blachy jak klapa bedzie zamknieta i przy zamykaniu tez moga :kwasny: Wiec mam pytanko, czy te proste beda wkoncu pasowac do mk3, czy musza byc takie same jak ori co maja mocowania pod katem :-? ??? Moj golf to hatchback. Pomoze ktos?
Karol B.
Members

centralny zamek

Postprzez jarekddz » 4 mar 2009, o 00:24

Panowie mam mały problem z centralnym. Mianowicie bardzo często podczas przekręcania kluczyka, otwierają się tylko drzwi kierowcy, a pasażera są zamknięte :wstyd:
Muszę znowu zamknąć i przekręcać aż do skutku :wstyd:
Kolejny problem to taki, że czasem po prostu bardzo ciężko przekręcić zamek w drzwiach :hyhy: boję się, że złamię klucz :wstyd: , więc powtarzam "manewr" aż do skutku, czyli do otwarcia drzwi.

Pomocy :wstyd:
jarekddz
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez BULID » 4 mar 2009, o 12:50

jaki masz central pneumatka czy elektryka??? (pneumatyk- jest pompka w bagazniku pod lewa lampa)
BULID
Czytacz

Postprzez Stealth » 4 mar 2009, o 16:49

Dlatego zamiast bawić się w podchody typu co tu zrobić, to najłatwiejszym sposobem zrób sobie otwieranie centralnego pilotem - ja u elektryka zapłaciłem 200zł - centralka + 2 piloty + robocizna. I do dziś śmiga bez problemów. A roboty z tym niewiele i kluczyk spokojny. :kwasny:
BULID, pompka znajduje się po prawej stronie tylnej lampy.
Stealth
Members

Postprzez jarekddz » 5 mar 2009, o 00:48

chłopaki nie wiem czy to pneumatyk czy elektryk :wstyd:
Mam po PRAWEJ stronie w bagażniku silniczek do centralnego... tyle wiem, bo poważnie nie znam się na tych rzeczach

[ Dodano: 2009-03-04, 23:49 ]
A poza tym, ile kosztuje zrobienie centralnego w pilocie? Mając już to co Ja mam.
jarekddz
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez mani51 » 5 mar 2009, o 08:08

jarekddz, jak podłączysz sobie sam, a nie jest to bardzo skomplikowane, to już za 50zł można coś wyszukać na allegro a jak pojedziesz do elektryka to od 100 do 200zł w zależności od tego co będziesz chciał założyć tzn czy tylko sterownik czy alarm ze sterownikiem i jakie to będzie miało funkcje
mani51
Members

Klamka

Postprzez Pro100 » 15 mar 2009, o 11:15

Witam kolega ma taki problem w golfie. Mianowicie centralny jest otwarty a pociągając za klamkę zarówno tą od wewnątrz jak i tą od zewnątrz nie można otworzyć drzwi. Czy ktoś miał podobny problem lub czy ktoś wie jak otworzyć drzwi? :lol: :-P
Pro100
VIP

Rocznik: 93
Silnik: R32
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez spike666 » 15 mar 2009, o 20:19

ściągnij boczek, odkręć srubki od szyby przy zamku i kywkrec zamek, bedziesz wiedzial:)
Albo: cięgno od zamka spadło
Albo: blaszka, ktora trzyma klamkę się złamała
Albo: nie wiem co;)
spike666
Czytacz

Postprzez pablomed » 15 mar 2009, o 20:40

Najczęściej zwyczjny brud w zamku go blokuje. Można próbować czymś napsikać, najlepiej wyjąć zamek wyczyścić i nasmarować. Żeby to zrobić trza zdjąć tapicerkę i otworzyć drzwi. A tymczasem są zamknięte. No i bieda. Raz to robiłem u siebie ale zamek puścł jak się auto d słonecznka dało, jakby nie puścił to sam nie wiem.
pablomed
Members

Postprzez raf.sie » 17 mar 2009, o 08:55

sprubuj zamykać i otwierać pare razy i wtedy klamką. tez widziaem taki coś ze niby otwarte a byo zamknięte :lol: :lol: jeszcze raz zamknąć otworzyć i gitara byla :ok:
co za ......... naród
raf.sie
Badacz tematu

Postprzez Stefański » 21 mar 2009, o 14:56

Podciągnij lekko rygla do góry (nawet 1mm) i powinny się otworzyć wtedy będziesz mugł rozebrać tapicerke. Ja mam ten sam problem w drzwiach pasażera ale jakoś nie mam czasu się za to brać a za bardzo mi to nie przeszkadza bo zwykle jeżdze sam
Stefański
Czytacz

WSZYSTKIE ZAMKI :(

Postprzez Toldi » 25 mar 2009, o 09:59

Panowie pomocy:

Niestety mam dwa zamki ukręcone - zarówno jak od pasażera jak i kierowcy a zamek w bagażniku nie chce mi się kręcić - nie jest zamarznięty bo jak jest ciepło to też nie kręci.

Mam centralny zamek i teraz moje pytanie - czy dostanę się do auta odkręcając ten plastik na klapie bagażnika? Bo jak wiadomo to nie działa kiedy zamkniemy bagażnik na kluczyk. Czy to że bagażnik zamyka się z centralnym to znaczy że mam lipe??

Jeżeli tak to tutaj moje drugie pytanie - jak dostać się do auta jeżeli nie przez bagażnik? Młotek i szyba? :( chciałbym tego uniknąć.

Aha - jeżeli to jest ważne do auta mam 5D
Toldi
Badacz tematu

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Nadwozie