Zamki, wkładki zamków i inne

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez K@mil » 13 paź 2009, o 22:07

andrzej4286 napisał(a):mozna bez problemu wyciagnac ten precik on jest wciskany w specjalny zatrzas

ooo jak fajnie :d jak tak do super moge zmieniac... pkt poleciał.
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez noname_conek » 14 paź 2009, o 00:01

K@mil, tylko uważaj bo ten zatrzask jest strasznie łamliwy a potem ciężko te małe gówno gdziekolwiek dostać ;-)
noname_conek
Gaduła

Postprzez Adam.M » 14 paź 2009, o 00:07

e tam ciezko szukamy w ETCE i zamawiamy w ASO

http://www.vagcat.com/epc/cat/vw/GO/199 ... 6/2240704/

takie pierdolki nie sa drogie ! to jest wlasnie firma samochodowa na poziomie

ja rozbieralem zamek bez centrala to ten precik mial na sobie plastikowa nasadke z kulistym zaglebieniem i to sie wpinalo w kulke identycznych rozmiarow jak zaglebienie, bylo tam drobne smarowanie aby wszystko gladko chodzilo, zobacz, moze w centralu jest podobnie
Adam.M

Postprzez noname_conek » 14 paź 2009, o 00:14

Adam.M, w gdańsku objeździłem 5 sklepów i nie mieli
pojechałem do aso oczywiście było takie gówno koszt całe 50gr tyl że trzeba zamawic czas do 2 tyg :/

w końcu znalazłem w normalnym sklepie :D koszt taki sam aż 50gr :D
noname_conek
Gaduła

Postprzez Adam.M » 14 paź 2009, o 00:19

w sklepach to nie ma co szukac, choc raz sie milo zdziwilem bo chcialem kupic lampke do oswietlenia popielniczki (nie mozna kupic samej zarowki, bo ta czesc jest nierozbieralna), spodziewalem sie albo ze nie ma albo zamiennika a okazalo sie ze jest original, ale cena niska nie byla

w wakacje zamawialem znaczki i zaslepke haka u groblewskiego (Gdansk) i czekania bylo 3 dni
Adam.M

Problem z zamkiem od kalpy

Postprzez vales » 17 paź 2009, o 22:35

Witam wszystkich forumowiczów :-) Jestem tu nowy i wybaczcie mi moje błędy. A teraz do rzeczy :-D
Mam problem z zamkiem w tylnej klapie. Jakiś czas temu zauważyłem, że zamek mogę otworzyć bez pomocy kluczyka :kwasny: wystarczy użyć do tego czegoś cienkiego np. scyzoryka. Włożyć i przekręcić, otwiera się bez problemu. Pragnę wspomnieć, iż nie posiadam centralnego zamka, bardzo możliwe, że takowy kiedyś był w wyposażeniu mojego golfa ( świadczą o tym zaizolowane kable w miejscu gdzie jest pompa od centralnego ). Bardzo proszę Was o pomoc. Jak można naprawić ten zamek w miarę tanim kosztem :roll: :?:
pozdrawiam :-)
vales
Berbeć

Postprzez pablomed » 17 paź 2009, o 23:32

prawdopodobnie zapiekły sie zapadki w bębenku. Trzeba by wymontować, dobrze spryskać WD 40 lub wymoczyć w ropie i potem roruszać zapadki uważająć żeby nie pogubić ich ani maleńkich spręzynek co są pod nimi
pablomed
Members

Postprzez vales » 18 paź 2009, o 00:03

w jaki sposób można wykręcić ten zamek :?:
vales
Berbeć

Postprzez piotrus23 » 18 paź 2009, o 09:48

zdejmij maskownice klapy i tam sa nakretki o ile dobrze pamietam na 10 kluczyk
piotrus23
Members

Postprzez Adam.M » 18 paź 2009, o 11:51

tuj znajdziesz odpowiedz jak wymontowac wkladke zamka:
http://www.golf3.pl/topics13/zamek-klap ... vt4108.htm

aby dostac sie do mechanizmu zamka wystarczy zdjac plastikowe wykończenie wnętrza z klapy, jest ono przykręcone za pomocą jednej sruby znajdującej się w wewnetrznym uchwycie do zamykania klapy, nastepnie wystarczy uzyc troche sily, plastik wyskoczy z zatrzasków.

po wymontowaniu wkladki polecam zanieść ją do fachmana zajmujacego sie dorabianiem kluczy, zostaw mu kluczyk zapasowy, a on juz to odpowiednio odpicuje nasmaruje za nie duzą kasę tak ze bedzie pasowal tylko Twoj kluczyk. a jesli cos sie uszkodzilo we wkaldce to na szrot po uzywana i mozna przelozyc brakujace czesci
Adam.M

zamki !

Postprzez saladrus » 29 paź 2009, o 22:30

Nie wiem czy w tym dziale ale muszę mieć odp jeszcze dzisiaj co i jak ...
Jakiś czas temu wyleciała mi wkładka lewego zamka ... zaślepiłem ją ...
zacząłem używać drugich drzwi ... wszystko było ok aż do dziś ... teraz wkładam kluczyk do zamka kręcę a tu żadnej reakcji ... alarm się nie rozłącza , zamki w górę nie idą ... co może być przyczyną ??

dodam jeszcze że wkładka jest ok bo jak nie włożę kluza do końca nie kręci się ... na razie wyrwałem zaślepkę z L drzwi i otwiera się .. ale trzeba to wszystko naprawić .
Dodam jeszcze że to G3 z alarmem fabrycznym i 3 furtkami .

POMOCY
saladrus
Members

Postprzez marcinkoz2910 » 29 paź 2009, o 22:33

uszkodzone jest na 100% wiosełko zamka wyjmij klamkę i zobaczysz
marcinkoz2910
Members

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Nadwozie