Zamki, wkładki zamków i inne

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez Pascal » 21 gru 2009, o 15:30

Heh masz osłone pod silnikiem.auto na biegu recznym?szyberdach?włamiemy się :chytry:
Pascal
Members

Postprzez marcinkoz2910 » 21 gru 2009, o 21:45

rozbierz listwę przy klapie tam gdzie sa światełka podświetlające tablicę i uzyskasz dojście do zamka a dokładniej pisząc do ciągła klapy

K@mil też to słyszałem :hyhy:
marcinkoz2910
Members

Postprzez Titus-s » 22 gru 2009, o 11:20

Dzięki za odpowiedzi, spróbuje się dostać do niego.
Titus-s
Berbeć

Postprzez pablomed » 22 gru 2009, o 14:45

Titus-s, jeśli nie boisz się pobrudzić. Puus od prostownika na sróbe rozrusznika od czerwonego kabla, minus gdziekolwiek do śróby przy silniku. Tylko trzeba się położyć na plecach, mieć ten prostownik i dostęp do prądu.
pablomed
Members

Postprzez k-m-r1 » 27 gru 2009, o 16:23

a jak zdejmnie przedni gril i spróbóje podpiąc sie pod aku? nawet prostownik wystarczy po co rozbijac lampe?

u mnie by dostac sie do zamka klapy trzeba miec te gwiazdki 45 złw sklepie
tylna lampa 30-45 zł a i tak pewnosci nie masz czy siegniesz i czy to nie wina czegos innego

albo podniesc autko i spróbowac podpiąc drugi aku przez przewody zasilające kłądonc sie pod nim jak nie masz lpg to raz dwa zrobisz miejsca jest wbród

daj znac o efektach
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez marcinkoz2910 » 27 gru 2009, o 16:39

k-m-r1 napisał(a):a jak zdejmnie przedni gril
cekawe jakim cudem z zamkniętą maską? :zdziwko: ja kiedyś chciałem do linki dojść i nie udało mi sie

k-m-r1 napisał(a):po co rozbijac lampe?
a każe ktoś? tak podobno włamują się do MK3 PODOBNO

k-m-r1 napisał(a):albo podniesc autko i spróbowac podpiąc drugi aku przez przewody zasilające kłądonc sie pod nim jak nie masz lpg to raz dwa zrobisz miejsca jest wbród
-->
Kod: Zaznacz cały
Titus-s, jeśli nie boisz się pobrudzić. Puus od prostownika na sróbe rozrusznika od czerwonego kabla, minus gdziekolwiek do śróby przy silniku. Tylko trzeba się położyć na plecach, mieć ten prostownik i dostęp do prądu.
marcinkoz2910
Members

Postprzez k-m-r1 » 27 gru 2009, o 17:23

marcinkoz2910 napisał(a):k-m-r1 napisał/a:
a jak zdejmnie przedni gril
cekawe jakim cudem z zamkniętą maską? :zdziwko: ja kiedyś chciałem do linki dojść i nie udało mi sie

ja u siebie zdjołem gril i lampy bez otwartej maski

potrzebne troche powyginane klucze i srubokret w kształcie litery C mniejsza o to

marcinkoz2910 napisał(a):tak podobno włamują się do MK3 PODOBNO
no to pierwsze trzeba wiedziec czy fura ma centralny pozatym to tylko otwarcie zamkaa to można przez uszczelke załątwic i grucik 1.6 mm zaciety podnocimy rygieleki mamy otwarte golfa polo i vento jednym drutem

proste jak drut :lol:
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

ZAMEK

Postprzez v12party » 5 sty 2010, o 20:02

Witam. Mam problem dotyczącego zamka w przednich drzwiach od pasażera.Otóż drzwi od wewnątrz nie chcą się otwierać za bardzo albo pójdą albo nie a od wewnątrz jest tak samo raz się otworzą a raz nie. Więc co to może być i jakie koszty są tego wymiana linki,sprężynki czy czegoś tam itp...
v12party
Czytacz

Postprzez Procent » 5 sty 2010, o 20:09

U mnie było identycznie. Troszkę mrozu i kaplica. Natomiast jak było ciepło to problemu nie było. Ten mechanizm który odbija w drzwiach przesmarowałem obficie smarem. I non stop otwierałem i zamykałem. Nie odbijało mi to poprostu i nie dało rady otworzyć z wewnątrz a z zewnątrz raz się otwarło a raz nie. Przy okazji jak już się za to bierzesz to poruszaj i zobacz na otwartych drzwiach czy Ci odbija tam ta łapka w mechanizmie
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!

Mój Goferek
Procent
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez v12party » 5 sty 2010, o 20:16

Ok dzięki :) łapka prawidłowo wszystko odbija :) z nią problemu nie ma. :) Czyli poczekać jak cieplej będzie to przejdzie czy musze ściągać cały panel z drzwi ? I zobaczyć co tam ? bo jak go kupowałem to ten panel był zdejmowany bo zaślepka jest widoczna z tego czynu. A i przedtem tez musieli w nim coś dłubać.. Będzie cieplej to zobaczę :)
v12party
Czytacz

Postprzez Procent » 5 sty 2010, o 21:24

Ale na ciepło to jeszcze trzeba będzie poczekać. Nie chodzi mi o łapkę w drzwiach za którą łapiesz tylko przy mechanizmie który jest na wierzchu jak otworzysz drzwi. Smarujesz tio smarem i napierasz drzwiami w tą i spowrotem żeby się to dobrze porozchodziło i tyle. U mnie śmiga jak powinno
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!

Mój Goferek
Procent
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Pascal » 6 sty 2010, o 02:42

Mnie takie rzeczy odrazu denerwują więc v12party zdejmujemy boczek z drzwi.Tu masz opisane co i jak:

http://www.golf3.pl/topics28/zdejmowani ... vt8206.htm

Na fotce poniżej zaznaczyłem Ci miejsca które sprawdź.Pierwsze to takie cięgno które jest przymocowane zaślepką zatrzaskową.Sprawdź ją czy nie wyskoczyła.Drugie miejsca to druty które pociągając za klamkę otwierają drzwi.Zdejmiesz boczek i wszystko będzie grało :lol: założe się...wtedy popraw cięgno ;-)

Obrazek
Pascal
Members

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Nadwozie