Zamki, wkładki zamków i inne

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez v12party » 6 sty 2010, o 12:10

O no to dzięki zaraz zabieram sie za drzwi :D

Dobra zalałem go WD i jest gitara jak na razie :) + to ze jest cieplej :D
v12party
Czytacz

Postprzez Pascal » 6 sty 2010, o 15:18

Dobra zalałem go WD i jest gitara jak na razie :) + to ze jest cieplej :D

A nie mówiłem hehe ;-) :ok:
Pascal
Members

Klamka schowka bez airbagu

Postprzez QKi89 » 7 sty 2010, o 18:56

Witam, mam problem bo urwała mi się klamka schowka i chce kupić nową. I z tym wiąże się moje pytanie czy warto kupić podróbę z allegro?? Widać różnice w wyglądzie tych klamek pomiędzy oryginalna a podróbą?? Moje pytanie kieruje do osób które posiadają tą podróbkę ;)
Mój Mysticblue GT - zapraszam ;-)
QKi89
Badacz tematu

Postprzez lukas2087 » 7 sty 2010, o 19:09

mi tez takie cos sie stalo. kupilem zamek i klamke na allegro zamontowalem i jest dobrze wiadomo z zamykaniem jest roznie. u mnie trzeba mocno zamknac az nie bedzie slychac jak pstryklo zamykanie to wtedy jest zamkniety. a zrobilo mi sie to poniewaz bawilem sie zamkiem od schowka i zacial sie i tak szarpalem az klamke urwalem a musialem sie dostac do schowka wiec musialem wyrwac zamek. koszt maly :mrgreen:
Łukasz.
lukas2087
Badacz tematu

Postprzez Karol B. » 7 sty 2010, o 19:59

Ostatnio u kumpla wstawialem taka klamke w schowku. Wstawialem nieoryginalna, tylko firmy TOPRAN. No i troszke byla zrobiona inaczej, nie bardzo pasowala w otwor w schowku, ale wystarczy popatrzec co i jak nie pasuje i lekko od srodka nozykiem odskrobac kawaleczek ktory nie pasuje, pozniej to juz z gorki i wszystko ladnie pasuje. Material jest troche inny niz ori... Ale jak ktos nie wie ze to nie ori to nie pozna ;-) Ale taka rzecz jak klamka wystarczy zamiennik :-)
Karol B.
Members

Postprzez Misiek_B » 7 sty 2010, o 20:46

troche ciasnij wchodzi a tak tylko troche jasnijsza jest od orginału ale chodzi i działa tak samo, troche zabawy z przezuceniem wkładu zamka bo tak to robota 2min.
Misiek_B
Czytacz

Postprzez pablomed » 8 sty 2010, o 23:19

QKi89, te podróby jeśli chodzi o wygląd są ok. Ale plastyk jest słaby. Zmieniałem już dwie mimo że uważam żeby nie złamać. Nie wiem czy w aso można kupić samą klameczkę czy nie, ale propnuję sobie kupić na allegro od razu ze dwie sztuki i mieć w zapasie.
pablomed
Members

Problem z zamkiem

Postprzez radarus » 10 sty 2010, o 21:15

Witam serdecznie. Mam problem z zamkiem od strony pasażera tzn. wkładam kluczyk przekręcam zamek i "nypelek" idzie do góry, ale kiedy ciągnę za klamkę coś tam się w środku ślizga i drzwi ie chcą się otworzyć. Podejrzewam, że coś tam od mrozu się zapiekło i nie odbija dobrze. Moje pytanie Czy można się dostać od środka, przy zamkniętych drzwiach do mechanizmu i jak to zrobić ?
radarus
Berbeć

Postprzez K@mil » 10 sty 2010, o 21:18

Tu masz jak wyciagnać klamke z wkladka. Wystarczy odkrecic jedna srube i juz masz cala klamke w dloni.

http://www.golf3.pl/topics17/wymiana-kl ... t13896.htm

http://www.golf3.pl/topics6/przednia-kl ... ght=klamka
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez radarus » 10 sty 2010, o 21:32

no wszystko ok ;-) ale ja drzwi nie mogę orworzyć :-(
radarus
Berbeć

Postprzez k-m-r1 » 17 sty 2010, o 16:08

jak spojrzysz w zamek masz taki zatrzask który trzyma dzwi wciskasz go do konca i od spodu jest biał plastik któy sie zacina zabrudzony jest czy cos takiego i niepuszcza możesz miec tak żę jak otworzysz to dżwi niezamkną sie odbijąsie i otworzą czyszcisz to WD 40 CX 80 bądz wykrecasz zamek i szmatka i jakis płm myjący ludwik najlepszy potem troche oleju bądz smaru grafitowego montujesz i działą

u siebie czasem tak mam że nieotwiera a czasem niezamyka to psikam cx 80 a jak nie mam to odmrażacz do zamków taki najtanszy :P

[ Dodano: 2010-01-17, 15:11 ]
a żęby otworzyc to albo prubujesz dzwi podniesc aż całę auto pujdzie w góre łąpiesz za klamke albo z buta w klamke tylko celuj w zamek odskakuje tam plastuk w środku pod wpływem drgan można spróbowac wcisnąc guzik i otwierac od środka za klameczke bądz nagrzac autko ja z tym cudowałem i mam kilka patentów a wykrecac zamka niemam chęci bo niedługo montuje centralny
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

nie otwierające się drzwi...

Postprzez gajdzik » 25 sty 2010, o 11:58

a więc problem wyglada następująco.... od czwartku nie mogę otworzyc drzwi pasażera. Drzwi napewno nie przymarzły, gdyż samochód jest garażowany, uszczelki były smarowane silikonem w spray, i przy próbie otwierania nie słychac, nie czuc charakterysteycznego dla przymarzniętych drzwi dźwięku, oporu....

wygląda tak... otwierając z zewnątrz czy wewntąrz nie czuc żadnego oporu na klamce, nic...a drzwi ani drgną...zamek centralny podnosi rygielek, słychac że drzwi się owtierają, tzn. ze zamek puszcza, ale otworzyc juz ich sie nie da....

a wczoraj po około 20 minutowej jeździe....licząc że może jednak cos zamarzło, dobrym nagrzaniu od środka,,,kolejne próby otworzenia nie dały efektu...minęło z 10 minut samochód postał i drzwi się otworzyły...zamknałem je minęła godzina i od nowa nie można ich otworzyc...

możliwe że cos w środku zamarzło...czy to że się owtorzyły po jeździe to tylko był przypadek..no i co zrobic jak teraz są zamnkięte...da się tam do środka jakoś dostac przy zamkniętych...
gajdzik
VIP

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Nadwozie