Zamki, wkładki zamków i inne

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez Gofer » 11 lut 2011, o 08:52

Rurka się kurczy pod wpływem zimna i zatyka się nieszczelnośc , jak jest cieplej to na odwrót , rozciąga się i ucieka bokiem powietrze . Zobacz na wiosne gdzie Ci syczy ;-)
Gofer
Gaduła

Postprzez mariuszwalas » 12 lut 2011, o 09:22

witam, właśnie o to chodzi że w ogóle nie działa centralny zamek tzn pompka centralnego, ale dzisiaj rano jak temperatura spadła poniżej zera to wszystko było ok, a jak się rozgrzeje no to juz lipa :-|
mariuszwalas
Czytacz

Postprzez kermid » 12 lut 2011, o 13:32

Na 90% winna pompka centralnego miałem tak samo, jak auto postoi jakiś czas to centralny działa non stop,tylko się przejadę chcę zamknąć i lipa.Dawałem swoją pompkę dla kumpla u niego było to samo.Próbowałem nawet ją zregenerowąć według porady co na drugim forum vw znalazłem ale to nic nie dało
kermid
Badacz tematu

Klamka drzwi

Postprzez gregorek35 » 17 lut 2011, o 10:46

Witam.
Ktoś próbował w nocy wejść do mojej golfiny.
Na szczęście nie udało mu się to. Zniszczył mi tylko część wkładki od zamka (ta kopułka z wycięciem na kluczyk i zapadką w środku). Moje pytanie - jak wyjąć klamkę, odkręciłem śrubkę z boku, przesunąłem klamkę do przodu, klamka wychodzi ale nie do końca. Macie jakiś patent na to?

[ Dodano: 2011-02-17, 11:54 ]
OK. sam zapytałem, sam odpowiem.
Odkręcamy śrubkę z boku która trzyma klamkę (torx), przesuwamy klamkę do przodu (w kierunku jazdy), przekręcamy kluczyk aby puścił zaczep od zamka trzymający klamkę, wyciągamy klamkę. Montaż odwrotnie.
Pozdrawiam.

[ Dodano: 2011-02-17, 23:39 ]
Mam jeszcze jedno pytanko, gdzie w okolicach Będzina, Dąbrowy Górn., Sosnowca kupię nową lub używaną wkładkę do zamka w drzwiach?
gregorek35
Czytacz

Postprzez TRD » 19 lut 2011, o 20:19

nową dostaniesz w każdym sklepie motoryzacyjnym tylko pewnie firmy topran/hans
'94 Golf SAVOY 1.8 ABS
TRD
Czytacz

Drzwi się nie zamykają

Postprzez cichy » 20 lut 2011, o 12:36

Pojawił się problem podczas mrozów. Po otwarciu drzwi nie chcą się zamknąć (zamek ich nie przytrzymuje).
Czy wystarczy to przesmarować uprzednio usuwając wilgoć czy może jest w zamku jakaś regulacja (sprężyna)?
cichy
Czytacz

Postprzez AdiK__ » 20 lut 2011, o 13:00

Suszarka do włosów i jazda :) ja u dziewczyny pod blokiem zapalniczką grzałem zamek :mrgreen: trochę ciepła i zacznie normalnie działać :) u mnie tak bylo po myjni albo porządnej odwilży a następnie jak łapał mróz. Nic strasznego ;)
AdiK__
Members

Rocznik: 2003
Silnik: AVF+
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez cichy » 20 lut 2011, o 13:29

ciężko się jeździ z drzwiami niedomkniętymi w ziemie, wolałbym tego w przyszłości uniknąć
cichy
Czytacz

Naprawa zamka.

Postprzez barsliw » 25 lut 2011, o 12:55

Witam. Mam problem z zamkiem od strony pasażera. Na pewno do wymiany jest nieszczęsne wiosesłko,ale również nie mam tam rygielka który słuzy do zamykania drzwi od zewnątrz. Wygląda jakby to wszystko było rozwalone konkretnie. Centralny z kluczyka zamyka te drzwi. Oczywsicie włożony od strony kierowcy.
Moje pytanie:
Czy ktoś ma namiar na jakiegos speca-mechanika od tych zamków w Warszawie??
Wiem,ze pewnie mozna to zrobić samemu,ale przy 15 stopniach mrozu, nie majac garazu nie chce mi sie z tym bawić.
Dziękuję z góry
barsliw
Berbeć

Postprzez bumbum » 6 mar 2011, o 22:38

aha okej więc chyba sie udam do kogoś sama tylko przekombinuję i nic z tego nie będzie :P a szyba to muszę i tak całe drzwi rozebrać mozliwe ze to naprawię jakoś czy cały komplet podnośników trzeba będzie kupić ?
bumbum
Berbeć

Postprzez mateuszm » 8 mar 2011, o 10:12

u mnie podobny problem z tymże wkładkę zamka da się wyjąc , czy jest szansa jakiejś naprawy czy w tym przypadku muszę kupić całą wkładkę??

pzdr
mateuszm
Czytacz

Zamki, dorabianie zamka pod kluczyk.

Postprzez Novi92 » 10 mar 2011, o 18:38

Witam!
Jest to moje pierwsze pytanie na tym forum. Mam pewien problem. W drzwiach kierowcy mam złamany kluczyk, z lewej strony mam inna wkładkę, a w bagażniku nie otwiera się zapadka. Co z tym zrobić? nie dostane jednego kompletu zamków ze stacyjka i wlewem do baku. Jak można to rozwiązać? znacie jakieś zakłady na terenie Krakowa które się tym zajmują? znacie tego koszty? a może ma ktoś do sprzedania taki kpl.?
Z góry wielkie dzięki za pomoc!
Novi92
Czytacz

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Nadwozie