Tylko ten przycisk w tej klamce dochodzi do samego końca bez żadnego oporu na początku jakoś się dało otworzyć kilka razy poprzyciskałem i się otwierał a teraz wogóle nie można otworzyć. A od środka da się to jakoś otworzyć czy też nie bardzo ?
jaro9003 napisał(a):A od środka da się to jakoś otworzyć czy też nie bardzo ?
Da się.
Zdejmujesz osłonę klapy (jeden wkręt w zagłębieniu na rączkę a reszta na zaczepy) i masz dostęp do cięgna pomiędzy przyciskiem a zamkiem. Pociągniesz ręcznie za cięgno i otworzysz.
Następnie zobacz co tam się nabroiło.
Witam, mam taki problem że zamek od strony kierowcy nie działa, tzn. gdy wkładam kluczyk to nie chce on wejść do samego końca a co za tym idzie nie da rady normalnie operować kluczykiem.
Natomiast z drugim zamkiem tzn. tym w tylnej klapie jest tak że kluczyk owszem włożę do samego końca ale nie da rady go przekręcić...
matteusz, prawdopodobnie o ile to nie mróz posypała Ci się wkładka, miałem podobnie swego czasu i pomogło rozebranie , wyeliminowanie zużytych blaszek i sprężynek - zastąpienie ich lepszymi- sprawnymi. Co do tylnego to wyciągnij wkładkę i zaserwuj jej kąpiel w benzynie , powinno pomóc wkładka tylna nie jest tak często używana jak drzwiowe i tam problemem jest częsciej brud niż wyeksploatowanie. Zerknij też na zamek klapy od środka moze to nie wkładki wina , choć z drugiej strony tam nie ma bardzo co cię przyblokować U mnie problem blokowania tylnego zamka występował sporadycznie i winny był brud .Co do tej wkładki drzwiowej to trochę się pogimnastykujesz jeśli blaszki masz w takim stanie jak moje. Na blaszkach oryginalnie sa numerki i według nich dobierasz, u mnie tego już nie było niestety i metodą prób i błedów dochodziłem. Na uratowanie wkładki pod kluczyk zużyłem dwie używane wkładki za 10 zeta , nie licząc browka przy tym i czasu spędzonego
matteusz, jak zrobisz to pochwal się choć co to było , ludzie problem usuwają po drodze natykają sie na zupełnie inne przyczyny niż podane im w postach ale już się tym nie chwalą a często innemu by to pomogło
Panowie dzięki za pomoc udało się otworzyć na tym cięgnie jest regulacja wkręciłem trochę ten za3ep co łączy cięgno z zamkiem i teraz wszystko działa jak powinno.
witam Panowie jakiej firmy doradzacie siłowniczki klapy tylnej ? jest kilka na Allegro ale nie wiem które są sprawdzone i jak działają ? dziękuję za porady i pozdrawiam
Witam. Mam problem w moim golfiku z klamką od str pasażera. Dopiero po paru " szarpnięciach" drzwi się otwierają ale nie zawsze. Nie ma natomiast problemu z otwieraniem od środka. Proszę o pomoc jak się zabrać za naprawę i co może być przyczyną
z góry dzięki