Zamki, wkładki zamków i inne

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

drzwi problem z otwarciem

Postprzez artur98337 » 9 gru 2012, o 17:39

witam w moim golfie zamarzaja drzwi ale w taki sposób że pierwszy raz rano się normalnie otwierają ale jak już wsiąde do auta to już nie mogę otworzyć drzwi od środka. klamka od środka lużno lata i tak jakby nie mogła zahaczyć o coś aby otworzyć.dopiero po przejechaniu kilku kilometrów i po nagrzaniu kabiny coś puszcza i ta klamka łapie i mogę otworzyć co ciekawe to od zewnątrz też nie mogę drzwi otworzyć.to dzieje się co zime z obu stron drzwi przednich za to tylne otwierają się i zamykają nornalnie to mój drugi golf i jest to samo. jak znacie rozwiązanie to proszę o rade
artur98337
Berbeć

drzwi problem z otwarciem

Postprzez Opik » 9 gru 2012, o 18:30

Ostatnio 90% tematów jest o tym, tak ciężko przeczytać... ?
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Naprawa mechanizmu klamki !

Postprzez Vengazo » 11 gru 2012, o 17:25

Witam,
Więc tak zaraz schodzę robić auto więc będę zdejmował boczki w innym temacie wyczytałem jak to zrobić więc problemu z tym nie będzie teraz mam pytanie do panów, czy można nasmarować cały mechanizm nie wyjmując go ? Da radę wyczyścić go nie zdejmując również ? Jak to zrobić ? Coś dokładniej mógł by mi ktoś powiedzieć ? Bo to bez sensu żebym codziennie rano 40 minut się męczył z wejściem do auta. A nie zostawię otwartego przecież. Oczywiście jak zwykle gdy mam problem dla osób chętnym pomóc mi polecą "POMÓGŁ"
.

Pozdrawiam,
Kamil
Vengazo
Badacz tematu

Rocznik: 2009
Silnik: 1.9
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez jasiu0997 » 12 gru 2012, o 22:17

cięzko bez wyciągania cokolwiek zdziałac, ale mozesz kupić cx-80 lepiej smaruje od WD-40 , i przy ściagnietym boczku wszystkie ruchome elementy spryskiwać i ruszać, a na koniec mozesz np nasmarować jak ja białym smarem w sprayu :)
Mój Concept :serce: moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html

<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
jasiu0997
Members

Postprzez michal284 » 13 gru 2012, o 21:20

ty pakowałeś WD40 po prostu bez zdjejmowania niczego bezpośrednio na ten haczyk w drzwiach?, bo znowu mialem problem z tymi drzwiami ale teaz wogole nie chcoialy sie otwierać przez dwa dni ale troche pojedziłemi rozmarzły:) i hu;ają jak nowe.
michal284
Czytacz

Postprzez eliasz » 15 gru 2012, o 18:23

witam ja mam podobny problem jak jest duży mróź to jak otworze dzrwi pasażera to sie nie domykają iczęśto zamarzają a jak jest temp 0 albo minimalny mróz to wszytko smiga dobrze . wiecie co to może byc
Eliasz
eliasz
Berbeć

Centralny zamek duży problem

Postprzez albert107 » 16 gru 2012, o 16:48

Witam,
posiadam w moim Golfie centralny zamek pneumatyczny (prawdopodobnie oryginalny VW) sterowany z pilota.
Z niewiadomych względów nie działało nigdy otwieranie z kluczyka tzn, moge kręcić i kręcić ale i tak sie nie otwierało.
Nigdy mi to nie przeszkadzało bo używałem pilota jednak wczoraj zupełnie bez powodu nie mogłem zamknąć auta, b rak jakiejkolwiek reakcji po naciśnięciu guzika, ani migacze sie nie zapaliły ani nie było żadnego dźwięku, poprostu zero reakcji. Od razu rzucilem okiem do bagażnika naciskając przy tym cały czas guzik zamykania. Poruszałem troche ten układ po prawej stronie w bagażniku i nagle usłyszałem dźwięk zamykania, a wszyszystko sie zamknęło.
Myślalem że problem z głowy, zamknąłem bagażnik i chciałem dla sprawdzenia otworzyć auto.
Niestety zero reakcji, i tak jest do teraz. Próbowałem otwierać z kluczyka bagażnik jednak nie da sie, tak samo jak przez drzwi, a na pilot nie reaguje. Pilot jest na 100% sprawny bo mam zapasowy i również jest brak reakcji.

Co robić? Jest jakaś szansa dostać sie do auta albo bagażnika? Prawdopodobnie z tyłu coś nie łączy albo poszedł bezpiecznik. Nie mam pojęcia.

Pomocy.

Pozdrawiam, albert107.
albert107
Czytacz

Postprzez Gofer » 17 gru 2012, o 00:18

albert107 napisał(a):Jest jakaś szansa dostać sie do auta albo bagażnika

W tej sytuacji kiedy pourywane sa wiosełka i zamek bagaznika nie działa to tylko sposób inwazyjny zostaje .
Bez zniszczenia jakiejśc części się nieobejdzie .

Lub

Proponuję poszukac w pobliżu fachowca który "Awaryjnie otwiera samochody"
poprzez odgięcie drzwi i zabawę ze sznurkiem .
Gofer
Gaduła

Postprzez pietrasiak2 » 17 gru 2012, o 07:32

Powinieneś dostać się przez bagażnik.Co do centralnego to nie idzie sygnał z alarmu do pompki i tu musisz szunać winy skoro nie reaguje na pilota lub masz słabe baterie w pilotach i tu może diabeł siedzieć. :-)
pietrasiak2
Members

Centralny zamek

Postprzez pechti » 19 gru 2012, o 22:20

Witam, mam pytanie dotyczące centralnego zamka w moim golfie III z 92 roku. Odkad go kupiłem nie działa centralny zamek (pompka centralnego w bagazniku po prawej ). Pompka działa sprawnie i kreci jak sie zamknie albo otworzy drzwi, cisnienie (zassanie i wypompowanie powietrza tez jest jak sie odłaczy i sprawdzi przy zamkach. Zamki sie ani nie otwieraja ani nie zamykaja zas (sporadycznie otworzy sie lewy tylni ale nigdy nie zamknie), pytałem mechanika i mowił ze prawdopodobnie sa zamki zastane i dlatego tak sie dzieje, choc po przeczyszczeniu i naoliwieniu zamka od pasazera problem sie nie zmienia. Moje pytanie wiec czy jezeli kupiłbym centralny zamek uniwersalny na pilota to by pasowal do mojego golfa? (http://moto.allegro.pl/zamek-4drzwi-ste ... 42043.html ) a jezeli nie to co radzicie zrobic, pompka centralnego jest nowa. Ewentualnie zmiana zamkow? Ma ktos jakiś pomysł i doradzi mlodszemu koledze? :-(
pechti
Berbeć

Postprzez pablomed » 19 gru 2012, o 22:45

pechti, nie ma sensu zakładać uniwersalnego, oczywiście można ale oryginał jest lepszy i łatwo naprawisz.
Musisz sprawdzić jaka jest przyczyna że nie działa. Słuchaj czy pompka ma tendencję to długiego działania po próbie uruchomienia, jeśli tak to jest to oznaka nieszczelności weżyków. Słuchaj gdzie co świszczy, najczęściej w przelotkach do drzwi się łamią lub wysuwają z gumowych tulejek łączących. Być może sama pompka nie daje dobrego ciśnienia, wówczas tanio kupisz używaną sprawną. W zastanie siłowników nie wierz, ale owszem może któryś się rozszczelnił, przetestujesz to zatykając po kolei wężyki w przelotce do każdych drzwi, do zamka klapy i klapki wlewu paliwa.
pablomed
Members

Postprzez pablomed » 19 gru 2012, o 22:48

albert107, żadnych drzwi ani klapy nie otworzysz kluczykiem?
pablomed
Members

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Nadwozie