przez albert107 » 16 gru 2012, o 16:48
Witam,
posiadam w moim Golfie centralny zamek pneumatyczny (prawdopodobnie oryginalny VW) sterowany z pilota.
Z niewiadomych względów nie działało nigdy otwieranie z kluczyka tzn, moge kręcić i kręcić ale i tak sie nie otwierało.
Nigdy mi to nie przeszkadzało bo używałem pilota jednak wczoraj zupełnie bez powodu nie mogłem zamknąć auta, b rak jakiejkolwiek reakcji po naciśnięciu guzika, ani migacze sie nie zapaliły ani nie było żadnego dźwięku, poprostu zero reakcji. Od razu rzucilem okiem do bagażnika naciskając przy tym cały czas guzik zamykania. Poruszałem troche ten układ po prawej stronie w bagażniku i nagle usłyszałem dźwięk zamykania, a wszyszystko sie zamknęło.
Myślalem że problem z głowy, zamknąłem bagażnik i chciałem dla sprawdzenia otworzyć auto.
Niestety zero reakcji, i tak jest do teraz. Próbowałem otwierać z kluczyka bagażnik jednak nie da sie, tak samo jak przez drzwi, a na pilot nie reaguje. Pilot jest na 100% sprawny bo mam zapasowy i również jest brak reakcji.
Co robić? Jest jakaś szansa dostać sie do auta albo bagażnika? Prawdopodobnie z tyłu coś nie łączy albo poszedł bezpiecznik. Nie mam pojęcia.
Pomocy.
Pozdrawiam, albert107.