Zacznę nietypowo od zdjęcia nr 3:
Obraz przedstawia zgiłą część błotnika . Jeżeli góra jest ok to wstaw reperaturkę i maluj do listwy. ( zdejmij nadkole i obejrzyj błotnik od środka bo nie wiadomo że wyżej ruda też go nie zjada)
Przeszlifuj też kawałek progu w miejscu gdzie pojawiła się ruda. Można tu zrobić zaprawkę nawet pędzelkiem.
Zdjęcie numer 2:
Coś mi się wydaje że pod tym rudym okrągłym parchem po zeszlifowaniu ukaże się dziura.
Zdjęcie nr 4
Drzwi nie wyglądają najlepiej. Głęboka perforacja blachy i w konsekwencji znowu dziury przy listwie. Zdejmij listwę zobacz bo może okazać się że drzwi nie warte będą naprawy.
Reasumując , jeżeli kolega dysponuje sprzętem typu spawarka ( najlepiej migomat można zaryzykować i pobawić się ze wstawianiem kawałków blach , a jeżeli nie masz takiego sprzętu to chyba musisz sobie darować i kupić nowe elementy. Istnieje jeszcze łatanie matą żywiczną ale nie posiadam wiedzy o trwałości takiego specyfiku
[ Dodano: 2014-08-29, 17:11 ]klimson napisał(a):a tutaj mam swoje drzwi przednie lewe, w których mam dziurkę. I tutaj moje pytanie czy lepiej łatać tę dziurę czy kupić nowe (używane) drzwi szukając mozolnie ten sam kolor LC5L
Jeżeli reszta drzwi jest ok to możesz spróbować łatać i pomalować do listwy.
O ile zauważyłem ze zdjęcia to te drzwi były już łatane w miejscu gdzie jest ta dziura.