LTD wskaźniki w naszych golfach to moim zdaniem jedna wielka ściema Jeszcze za kadencji 1.4 u mnie pokazywało bad rezerwą więc auto powinno odpalić bez problemu... A tu lipa głowiłem się co jest w końcu znajomy mechanik przyjechał i mówił żebym zalał paliwa i wskaźnikiem się nie sugerował (mechanik też jest vwmanniakiem) więc myślę że wie co mówi Więc moim zdaniem jak najbardziej wskaźnik oszukuje
bo według wskaźnika po przejechaniu 700km mam pusty bak a spokojnie starczyło by mi jeszcze na podstawie zalania do pełna paliwa na 200-250 km... bo na przykład leje do pełna i wchodzi tylko 41-42l
Wskaznikiem sie nie sugeruj,zalej do pierwszego odbicia pistoletu,pozniej w otworze wlewu paliwa jest taki czarny dzyndzel[odpowietrznik]wcisnij go zejdzie powietrze z baku i dolewaj i znowu wcisnij i dolej az na dystrybutorze bedzie 55 l.
dzisiaj byłem na stacji zalałem do pełna weszło 35l po przejechaniu 530km czyli średnie spalanie w trybie mieszanym wychodzi 6.6l/100 trochę dużo ale nie jest tragicznie nie narzekam. Wychodzi że cały bak w takim trybie starczy na około 830km. A ty opolanin jakie masz średnie spalanie w golfie??