zbirniczek spryskiwaczy... cieknie

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez Boolleekk » 26 mar 2009, o 11:50

Witam!
Mam problem ze zbiorniczkiem spryskiwaczy, mianowicie na pewno gdzieś jest przeciek bo jak wlałem 4litry płynu za godzinkę nie było już wcale. :) O co się rozchodzi. Na pewno potrzebuje cały zbiorniczek ( jak ktoś ma to chętnie kupię ) z tym nie będzie problemu. Ale obawiam się że są wężyki gdzieś pęknięte i je będzie trzeba wymienić a z tego co szukałem to nigdzie ich nie mogę znaleźć. Może ktoś wie co to za rozmiar albo gdzie można takowe zakupić. Z góry dzięki za odpowiedź
Ponieważ nie mam co robić to pisze,ponieważ nie mam co pisać to kończę
Boolleekk
Berbeć

Postprzez Robertuss » 26 mar 2009, o 12:03

Kompletnie wyciekło wszystko? Czy poziom zatrzymał się na wysokości tam gdzie do zbiorniczka wchodzi króciec pompki? U mnie uciekało właśnie w tym miejscu, ale troszeczkę silikonu wokół króca pompki załatwiło sprawę ;-)
Robertuss
Members

Rocznik: 1999
Silnik: 2.8 AQD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Boolleekk » 26 mar 2009, o 12:06

Wszystko wszystko :) W ogóle jak wlewałem widziałem że już cieknie ale myślałem że to się zatrzyma w którymś miejscu... niestety myliłem się :-P
Boolleekk
Berbeć

Postprzez seb » 26 mar 2009, o 13:09

a moze to wezyki trzeba wymienic albo posprawdzac na laczeniach????
ja bym zaczal od tego, a wezyk kupisz z metra w jakims sklepie ogrodniczym, jak bedziesz sprawdzal laczenia zmierz srednice.
seb

Postprzez GITgostek » 27 mar 2009, o 01:43

mi też wyciekało

najpierw musisz sprawdzić czy silniczek spryskiwaczy jest dobrze przymocowany do tego zbiornika

bo ten silniczek ma taką uszczelke i mogła sie poluzować

a jak chcesz oryginalny 100% sprawny zbiornik to moge tanio załatwić za 25zł
GITgostek
Badacz tematu

Postprzez Boolleekk » 27 mar 2009, o 14:50

Już nie cieknie...
Kupiłem wąż za 3,20zl i sprawa załatwiona. Oba wężyki i do tylnej i do przedniej szyby były zerwane... Kwestia zakupu identycznego wężyka nie wchodzi w grę bo połączyć oba końce jest a wykonalne. Kupiłem wężyk dużo większy i ten mniejszy wsadziłem do środka zacisnąłem opaską i wszystko działa. Być może nie jest to fachowo zrobione ale ważne że problem rozwiązany. Dzięki wszystkim za odpowiedzi! Pozdrawiam!
Boolleekk
Berbeć

- - -

Powrót do Nadwozie