Zgięta podłużnica

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez Sivy » 15 lut 2012, o 22:56

pietrasiak2 napisał(a):oprócz tego to jak na foto wygląda to poszedł stabilizator wahacza

Wybacz, ale po czym poznałeś, że zgiął się drążek reakcyjny ? Nie rób chłopakowi zbędnego zamętu w głowie.

tomassss89, auto trzeba rozebrć z blachy i dopiero wtedy będzie można ocenić szkody i przybliżony koszt naprawy oraz jej opłacalność. Nie podejmuj szybkich decyzji typu naprawiam lub kasacja. Jeśli podużnica nie zawinęla sie mocno,a auto jest zdrowe i jesteś pewny, ze chcesz nim jeżdzić to naprawiaj.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
Sivy
Members

Postprzez czarus21 » 15 lut 2012, o 23:10

gdzie ty tam wahacz dojrzałeś po pierwsze do wahacza było za daleko po drogie biegi mogą chodzić cieczko dla tego ze prawdo podobnie silnik ci poszedł do tyłu bo z przodu jest jedna poduszka albo ci się tylko wydaje i odpowiedz na moje pytanie zmieniła się dużo szpara miedzy błotnikami
czarus21
Badacz tematu

Postprzez tomassss89 » 16 lut 2012, o 00:09

czarus21 napisał(a):gdzie ty tam wahacz dojrzałeś po pierwsze do wahacza było za daleko po drogie biegi mogą chodzić cieczko dla tego ze prawdo podobnie silnik ci poszedł do tyłu bo z przodu jest jedna poduszka albo ci się tylko wydaje i odpowiedz na moje pytanie zmieniła się dużo szpara miedzy błotnikami

wydaje mi się że szpara miedzy drzwiami a błotnikiem jest taka sama(na moje oko) choć mam wrażenie że drzwi pasażera się trochę opuściły (tak sie nie domykają przy lekkim pchnięciu)

[ Dodano: 2012-02-15, 23:17 ]
kolejne zdjęcia

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/757 ... 5940d.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/21d ... 4837e.html

[ Dodano: 2012-02-16, 17:09 ]
słuchajcie bede robil te usterki teraz tylko pytanie czy maska i przod bedzie pasowal od hatchbacka anglika do mojego kombi ??
tomassss89
Czytacz

Postprzez rafal9119 » 16 lut 2012, o 18:26

oglądałem te twoje zdjęcia i przypomniał mi sie moj passat identyczna sytuacja. tylko ze ja przeskoczyłem rów i dzwon w młodą brzoze. prawie tysiac poszedł he maska powinna pasować
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members

Postprzez pietrasiak2 » 16 lut 2012, o 21:07

prezesik25 napisał(a):Porządny lakiernik wyprostuje na naciągach.

BDB Prezesik25 napisał : ale nie lubię pisać bez sensu pokazałem twoje foto sąsiadowi (blacharzowi ) może zawrzeć na forum ?!?
W/G niego to masz tak:
1 . Przednie zawieszenie silnika rozwalone
2.wymiana wzmocnienia pasa
3 .myliłem się co do stabilizatora bo idzie z tyłu '
4 . Biegi nie wchodzą bo silnik poszedł w tył lub spadł z poduszek(tej przedniej)
5. żaden blacharz (jak jest konkretny) nie wyprostuje Tobie podłużnicy na RAMIE jak nie wymontuje silnika (to koszt)
6. Wzmocnienia ,drzwi ?
Da to zrobić tak jak pisano tylko w/g pewnych zasad :idea:
pietrasiak2
Members

Postprzez czarus21 » 17 lut 2012, o 00:17

jak to trzeba silnik wyjmować 5 lat pracuje jako lakiernik i nigdy silnika nie wyjmowali do prostowania podłożnic i nie wiem jak w golfie czy jest samo wzmocnienie te z plastiku czy jest belka stalowa bo jeżeli jej nie ma to sam plastik za mocno ich nie z kosił
czarus21
Badacz tematu

Postprzez tomassss89 » 17 lut 2012, o 01:12

pietrasiak2 napisał(a):
prezesik25 napisał(a):Porządny lakiernik wyprostuje na naciągach.

BDB Prezesik25 napisał : ale nie lubię pisać bez sensu pokazałem twoje foto sąsiadowi (blacharzowi ) może zawrzeć na forum ?!?
W/G niego to masz tak:
1 . Przednie zawieszenie silnika rozwalone
2.wymiana wzmocnienia pasa
3 .myliłem się co do stabilizatora bo idzie z tyłu '
4 . Biegi nie wchodzą bo silnik poszedł w tył lub spadł z poduszek(tej przedniej)
5. żaden blacharz (jak jest konkretny) nie wyprostuje Tobie podłużnicy na RAMIE jak nie wymontuje silnika (to koszt)
6. Wzmocnienia ,drzwi ?
Da to zrobić tak jak pisano tylko w/g pewnych zasad :idea:

I to się kolego mylisz. Żadne zawieszenie silnika nie jest rozwalone żadny stabilizator a podłużnice mi wyprostują na ramie za 3stówki i to bez wyciągania silnika ;)
tomassss89
Czytacz

Postprzez pietrasiak2 » 17 lut 2012, o 08:54

To nie wiem , ponieważ napisałem to co po obejrzeniu foto powiedział sąsiad
, który ma warsztat . Sorry jeżeli się myli .Poduszkę przednią masz całą? :cry:
pietrasiak2
Members

Poprzednia strona

- - - Spalacze tłuszczu - https://www.fabrykarownosci.pl - Spalacze tłuszczu

Powrót do Nadwozie