5-tka gwizd.Jaki koszt kół zębatych

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Postprzez general » 16 mar 2011, o 16:24

Witam jestem po zmianie skrzyni.Mam problem z drugą ,jak wrzucę 5-kę gwiżdże jak by ktoś leciał obok z gotującym się czajnikiem.Da się jeżdzić tyle że mnie to wk.Czy zna ktoś koszt kół zębatych 5-ki i czy uda mi się je zmienić przez dekiel.Dodam że to mała CHX.Czy można z tym latać?(Olej wymieniony)
general
Berbeć

Postprzez dadi321vw » 16 mar 2011, o 21:01

Porponuje jeździć dopoki się nie rozleci remąt skrzyni nie opłacalny chyba że tak głośno że się w aucie nie da wytrzymać jak tylko gwizda nie szczela nie wali nie zaciera się do bym to tłukł możesz spróbować zalać gęściejszy olej ale wątpie niech inni coś podpowiedzą. :-o tylko nie hipol.!!! :-o
dadi321vw
Badacz tematu

Postprzez prezesik » 20 mar 2011, o 01:04

U mnie tez gwizdze piatka. Ale lekko cichnie wtedy kiedy doleje oleju (deko ucieka mi z wybieraka biegow).
Nie radze lac gestszego oleju, lepiej dolac taki jaki byl.
Niestety Nasze auta nie sa pierwszej mlodosci i nie zawsze mozna wymagac, aby cos chodzilo "jak nowe". Skrzynia ma napewno juz troche pprzelatane, a zakup nowej sie nie oplaca
prezesik
Members

Postprzez SYLWEEQ79 » 20 mar 2011, o 01:06

jak coś to mam 5 od 1,8 na gazniku
SYLWEEQ79
Members

Postprzez general » 20 mar 2011, o 21:16

Dzięki za odzew . Co do oleju w skrz. to total , ilość ponad stan . Jeśli chodzi o skrzynię piątkę to dzięki bo jak się okazuje wcześniejsza po wymianie łożyska zaczęła piąty zapinać i na dobrą sprawę jedna w zapasie . Pozdr. :padam: :padam: :padam:
general
Berbeć

- - -

Powrót do Napęd i skrzynia biegów