brak wstecznego

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

brak wstecznego

Postprzez maniek9611 » 14 sty 2009, o 13:06

Witam

Czy ktoś może mi pomóc? Dziś rano stwierdziłem brak wstecznego. Po prostu jak wciskam drążek do dołu i wbijam go do przodu tak jak powinienem na wsteczny to wchodzi mi jedynka :/ Jak chcem wrzucić jedynkę wbija mi się trójka. Wydaje mi się że jest to wina mechanizmu nad skrzynią (zdjęcie).Ogólnie gałka zmiany biegów ciężko chodzi, już miałem wcześniej ten problem, pryskałem tam WD-40 i po jakimś czasie ustawało i znów mogłem normalnie jeździć a teraz d... Słyszałem że ta część nie jest wymienna a dostać to można wraz z uszkodzoną skrzynią np na szrocie. No chyba że jest to wina czegoś innego.Byłbym wdzięczny za każdą podpowiedź
Obrazek
maniek9611
Berbeć

brak wstecznego

Postprzez Ramze$ » 14 sty 2009, o 16:59

Czy wczesniej wsteczny wchodził Ci ze zgrzytem? I czy reszta biegów jest ok?
Jesli nie masz biegów albo masz tylko 3 tak jak napisałes, i wchodzi czy jak 1, to moim zdaniem jest to wina wybieraka, czyli takiej czesci która znajduje sie w tym mechaniżmie jaki pokazałes na zdjeciu.. Ja na jesieni w swoim Golfie miałem to samo ;)

Ale zobaczymy co powiedza inni, mysle ze kolega Sotom Ci pomoze, bo on chyba jest bardziej obeznany w tym temacie niz ja ;p

poza tym opcja szukaj sie kłania, wpisz "wybierak", na pewno cos sie znajdzie..
Ramze$
Czytacz

Re: brak wstecznego

Postprzez SotoM » 14 sty 2009, o 23:06

maniek9611 napisał(a):Witam

Czy ktoś może mi pomóc? Dziś rano stwierdziłem brak wstecznego. Po prostu jak wciskam drążek do dołu i wbijam go do przodu tak jak powinienem na wsteczny to wchodzi mi jedynka :/ Jak chcem wrzucić jedynkę wbija mi się trójka. Wydaje mi się że jest to wina mechanizmu nad skrzynią (zdjęcie).Ogólnie gałka zmiany biegów ciężko chodzi, już miałem wcześniej ten problem, pryskałem tam WD-40 i po jakimś czasie ustawało i znów mogłem normalnie jeździć a teraz d... Słyszałem że ta część nie jest wymienna a dostać to można wraz z uszkodzoną skrzynią np na szrocie. No chyba że jest to wina czegoś innego.Byłbym wdzięczny za każdą podpowiedź

wszystko jest dostepne...,masz tu linka - przejhżyj dokładnie poczytaj. twój problem jest w tym... 70zł w servisie ASO VW Audi ta czesc kosztuje...i twój problem zniknie
http://www.golf3.pl/topics7/dzwignia-zm ... vt3603.htm
Mój były SotoMoVWóz