Chrobot przy sprzegle przy zmianie biegów 1,2,3

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Postprzez ewerthc » 20 paź 2013, o 08:43

Cześć mam wielki problem. I chciałbym o poradę przy naciskaniu sprzęgła i zmianie biegu słychać chrobot. Co to może być pomóżcie mam jeszcze na stanie skrzynie krótką tylko ze na hydraulicznym sprzęgle. Co robić?
ewerthc
Berbeć

Postprzez Paweu » 20 paź 2013, o 10:50

ewerthc napisał(a):I chciałbym o poradę przy naciskaniu sprzęgła i zmianie biegu słychać chrobot.

Synchronizatory...

ewerthc napisał(a):Co robić?

Szukać innej sprawnej skrzyni.
Paweu
Members

Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez k-m-r1 » 21 paź 2013, o 20:22

jezdzic aż padnie potem nowa skrzynia

chyba że zainwestujesz po 400 zł w synchronizatory bo tyle cenią za każdy bieg

smigaj aż padnie

[ Dodano: 2013-10-21, 19:23 ]
ewentualnie teraz zmien

chrabocząco rozbebesz i bedziesz wiedziałco było jak drobnostka i cos prostego to wymien i sprzedaj skrzynie może ale wątpie by opłacało sie skrzynie są pod 200-500 zł wienc grosze
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez Pozor » 21 paź 2013, o 20:38

a wsteczny dobrze wchodzi ? przy zmianie na 2 bieg jest zgrzyt ? szczególnie jak szybko zmienisz bieg. To może być luz na drążku zmiany biegów tylko coś pisałeś o hydraulicznej skrzyni a tam jest na linki więc winne są sychronizatory a jeżeli masz skrzynię na linkę to zobacz temat o luzach na drążku skrzyni biegów
Pozor
Members

Postprzez antonio » 21 paź 2013, o 22:06

podłacze się w temat,ja mam ten sam problem co u ciebie z rana jak zapalam samochod wpinam 1 wciskam sprzęgło rozruch i czuje jak samochod ciągnie do przodu :-x choc sprzegło nowe na dodatek na dniach wymieniłem pompke wysprzęglik i nadal mam to samo :kwasny:czas na zmiane skrzyni chyba :-|,więc u ciebie podobny temat,lepiej znalezc 2 kompletna skrzynie niż bawic sie w synchronizatory :przestraszony:
antonio
Badacz tematu

Postprzez ewerthc » 27 paź 2013, o 10:16

Wsteczny dobrze wchodzi a 2 to tylko czasem zachrobocze. Dokladnie tak jak napisales jak delikatnie zmieniam bieg nie chrobocze jak szybko to wtedy chorobocze
ewerthc
Berbeć

- - -

Powrót do Napęd i skrzynia biegów