Siema!
Mam poważny problem (chyba ze skrzynią). Wbijam 1 bieg bez żadnego problemu charczenia itd. ruszam bez problemów nic się nie dzieje... Wbijam 2 bieg i się zaczyna puszczam sprzęgło i dodaje gazu i dźwięk mnie przeraża... Każdy kto miał malucha wie jak odgłos dochodził ze skrzyni na 1 biegu... U mnie dzieje to samo ale na 2 i 3... Wbijam 4, 5 i cicho... Zauważyłem ostatnio, że rozciekły mi się uszczelniacze na skrzyni, ale to było tylko zapocenie... Teraz widzę, że to już cieknie bardziej... Domniemam, że oleju już jest za mało tylko teraz pytanie czy wymiana oleju i naprawa uszczelniaczy zalatwi sprawę, czy muszę się już rozglądać za nową skrzynią. Trochę w błąd mnie wprowadził mechanik bo powiedział, że jak się to tylko poci to nic poważnego tak to bym to zrobił od razu bo koszt mały i dostęp bez problemowy.
Prosiłbym o pomoc opisałem problem jak mogłem. Dodam tylko, że stało mi się to dzisiaj jak wracałem z pracy (przejechałem w takim stanie max 10km i auto stoi do poniedziałku zanim nie trafi na podnośnik) i że biegi wchodzą normalnie bez żadnych problemów..
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdroo