Ciagnie Sprzeglo

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Ciagnie Sprzeglo

Postprzez Maciek1995 » 28 lis 2013, o 00:23

Witam mam taki problem ze oddałem auto do mechanika robił mi Sprzęgło i skrzynie skrzynia oczywiście padła kopiłem 2 założyłem i wracając do sprzęgła założona jest nowa tarcza sprzęgła...a sprzęgła jest polowe po założeniu tej 2 skrzyni ciągnie sprzęgło jest możliwe ze mechanik złe założył sprzęgło albo coś w tym stylu bo ja już pojęcia nie mam co może być ten sam problem był pol sprzęgła na pierwszej skrzyni ale teraz po założeniu 2 ciągnie przy wyższych obrotach
Maciek1995
Berbeć

Ciagnie Sprzeglo

Postprzez k-m-r1 » 28 lis 2013, o 17:29

sprzegło slizga sie?

docisk i wszysko było umote odtłuszczone?

masz samoregulator na lince?
musi sie ustawic do nowej tarczy

posmigaj zrób 1 tys i zobacz czy dalej jest problem
u mnie poukładało sie wszyko po około 1 tys
a było sprzegło nowe komplet
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez Strolf » 28 lis 2013, o 18:02

Nie wiem, czy autor tematu słyszał kiedyś coś na temat interpunkcji, bo aż boli jak się to czyta...

Co do sprzęgła, możliwe, że założył np. na odwrót tarczę, co się czasami mechanikom zdarza (wiem z doświadczenia).

Możliwe też, że linka jest za mocno naciągnięta tak, że sam tego nie czujesz, natomiast tarcza sprzęgła jak widać to odczuła (bo rozumiem, że jeżeli sprzęgło jest w połowie, masz na myśli, że jest w połowie zużyte?)....
Strolf
Berbeć

Postprzez Maciek1995 » 28 lis 2013, o 20:11

no właśnie ze nie jest w połowie zluzyte tylko po prostu jest nowa linka nowa tarcza a sprzęgła jest polowa chodzi mi o to ze pedał jest w połowie a nie jak powinien być i jak mu chce depnąć to od 4 tys się ślizga

[ Dodano: 2013-11-28, 19:20 ]
Powiem wam od początku jak to było kupiłem auto i nie było wstecznego zawiozłem skrzynie do fachowca zrobił tez wsteczny powymieniał łożyska itp postanowiłem tez wymienić tarcze sprzęgła włożyłem ta skrzynie po regeneracji i odkąd ja włożyłem to pedał sprzęgła bym w połowie i nie było tyle sprzęgła co w innym aucie pojechałem do mechanika tłumaczył się tym ze musi się wszytko poukładać na swoje miejsca zrobiłem z 7 tys km dalej to samo aż w końcu rozleciał się mechanizm różnicowy w skrzyni wiec ja wyciagnolem i kupiłem 2 no i wczoraj ja włożyłem i zainwestowałem tez w nowa linkę no i teraz jest pedał sprzęgła w połowie i ciągnie od 4 tys;(
Maciek1995
Berbeć

Postprzez k-m-r1 » 28 lis 2013, o 23:55

jak jest samoregulaor na lince to będzie tak łapało

ja miałem nowe sprzegło to na początku łapało ledwo naciskając na pedał
wstarczył 1 cm i sprzegło rozłaczało
było dość ostre

ale dotarło sie i jest OK

nic tylko pozostaje rozebrac i sprawdzic co ze sprzegłem
nikt w takiej sytuacji nie powie konkretnie to dokrec i bedzie git...
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez Maciek1995 » 29 lis 2013, o 01:02

Dobra Dziękuje za jakieś Podpowiedzi i wypowiedzi na ten temat jest już ok;)
Maciek1995
Berbeć

Postprzez k-m-r1 » 29 lis 2013, o 19:48

Maciek1995 napisał(a):Dobra Dziękuje za jakieś Podpowiedzi i wypowiedzi na ten temat jest już ok;)
skoro OK to co było nie tak?
potem ktoś trafi sie i zakłąda taki sam temat bo ktoś miałlenia i nie opisal jak sobie poradził ....
k-m-r1
Weteran

Postprzez Maciek1995 » 30 lis 2013, o 16:22

brakowało gumki do wysprzeglika blach ostka ale mechanik jest nieodpowiedzialny kupiłem gumkę i zabezpieczenia linki i jest już ok
Maciek1995
Berbeć

Postprzez k-m-r1 » 1 gru 2013, o 11:56

Maciek1995, NA reszcie ktoś odpowiedzialny i sumienny problem z i opisem od początku do końca

ktoś znajdzie temat i będzie mógł rozwiązać problem o wiele szybciej
k-m-r1
Weteran

- - -

Powrót do Napęd i skrzynia biegów