Co to może być??

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Co to może być??

Postprzez raf.sie » 20 sie 2009, o 12:16

Wciskam gaz i przyspieszam to w prawym przednim kole jakby coś chuczy.puszczam gaz to przestaje.jeszcze bardziej to słychać jak hamuje tak dość mocno z większej prędkości to mocno chuczy.co może być tego przyczyną??łożysko?klocki?
co za ......... naród
raf.sie
Badacz tematu

Co to może być??

Postprzez SotoM » 20 sie 2009, o 16:59

sprawdź opony w jakim stanie jest bierznik - czy nie jest poząpkowany jak przejedziesz dłonią po pierzniku w kierunku wskazówek zegara wiesz o co mi chodzi... sprawdź taż zawieszenie no i klocki(mogą trzymać i sa opory toczenia pod obciążeniem). zobacz czy nie ma wycieków oleju ze skrzyni biegów moze skrzynia hałasuje.
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
SotoM
Members

Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez raf.sie » 21 sie 2009, o 08:20

Opona jest nowa na wiosnę kupiona.wycieków żadnych nie ma.a w zawieszeniu to co tulejki na wachaczu nie tak dawno wymieniane chociaż trochę luzu jest przód-tył.hamulce nie trzymają klocki jeszcze są gdzieś że 40%.wiem że mam pękniętą osłonę ta gumową od przegubu może to z nim coś się dzieje??a możliwe że to łożysko??jak je sprawdzić-??
co za ......... naród
raf.sie
Badacz tematu

Postprzez SotoM » 21 sie 2009, o 09:02

podnieś prawą strone auta.
postaw stabilnie auto na kobyłce tak aby koło nie dotykało ziemii.
jedna osoba za kierwnicą , odpala silnik ,wrzuca bieg 4 lub 5ty i puszcza ze sprzegła i gaz w deche jak predkość bedzie duza popwyzej tych 140 - wciska sprzęgło i gasi silnik a ty z uchem przy kole i nasłuchujesz... nie odjedzie nie pekaj :-) mechanizm róznicowy w skrzyni działa na zasadzie ze daje naped na to koło które nie ma oporu czyli na to którą str podniesiesz.
A nie lepiej ci bedzie pojechać na warsztat na diagnoze... nie koniecznie musisz naprawiać... zapłacisz tylko za weryfikacje 20zł i tyle.
Mój były SotoMoVWóz