Coś piszczy ;/

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Coś piszczy ;/

Postprzez quake3000 » 30 paź 2008, o 18:23

Witam,
Niedawno zepsuło mi się łożysko w sprzęgle tzn. jak uruchamiam autko to coś szumi w sprzeglę ale jak wciskam pedał to przestaje ;/ Czy należałoby to wymienić na nowe łożysko czy można na tym jeździć ?? i mam jeszcze jeden problem na 5 biegu coś szumi jak dodaje gazu jak wcisnę sprzęgło to przestaje ;/ na innym biegach nie słychać tego tylko na 5 im więcej gazu tym większy hałas ;/ Proszę o pomoc ;D :wstyd:
quake3000
Berbeć

Coś piszczy ;/

Postprzez SotoM » 30 paź 2008, o 23:23

chodzi ci o taki jakby gwizd na 5tym biegu...to sie zdarza w tych skrzyniach.to szumia tak tryby 5tego biegu.sprawdź stan oleju w skrzyni a najlepiej go wymień jeśli nie był zmieniany..
Napewno to nie szumi łozysko.bo jak by to miało być łozysko to by odrazu szumiało bo jak jest napęd na skrzynie to wszystkie wałki na których są tryby sie obracają w skrzyni...
duzo razy sie spotkałem z czy takim i ludzie dalej z tym jeźdźą i sie nie przejmują.przyzwyczaili sie do tego... jeśli to jest ten szum o którym myslę...

[ Dodano: 2008-10-30, 22:27 ]
co do łozyska oporowego to pewnie ze należy je wymienić. bo pewnego dnia bedziesz jechał wcisniesz sprzęgło i sie łozysko rozsypie i bedziesz do domu wracał na krawacie...
Mój były SotoMoVWóz