Dziwne Odgłosy podczas jazdy w przednim Kole...

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Postprzez HAKSIU » 25 lip 2012, o 21:07

Witam wszystkich.Mój problem nie jest może poważny (póki się nic nie stało) co małą zagadką dla mnie.W Golfinie wszytko rozbieram wymieniam sam, gdyż mam świetną baze informacji.Ale od pewnego czasu podczas jazdy słyszę pulsacyjne ocieranie,pukanie,szuranie ciężko to nazwać fachowo....
Przeguby są napewno sprawne bo podczas skręcania nic nie strzela :)
Podejżewam że to łożysko gdyż przy wymianie skrzyni odczuwalny był na nim lekki luz, nic nie huczy tylko jest taki objaw jak opisałem to wyżej.Dodam iż gdy jade i zaczne hamować pukanie czy jak to nazwać ustaje, a gdy zaczynam przyspieszać mój dylemat powraca.
Panowie czy możliwe żeby było to łożysko? coś z hamulcami? inne sugestie?
Sprawdze każdą :)
HAKSIU
Berbeć

Postprzez slavwek.ie » 26 lip 2012, o 08:28

Sprawdź, w jakim są stanie klocki hamulcowe, sprawdź luz na łożysku (pionowy), w razie czego dokręć lekko.
Zerknij też, czy wewnętrzna przeguby nie poluzowały się.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
slavwek.ie
Moderator Globalny

Postprzez vanitum » 26 lip 2012, o 09:23

Oprócz tego co kolega wyżej napisał proponuje jeszcze dokładnie przyjrzeć się tarczy hamulcowej. Być może po rozgrzaniu tarczy wpadłeś w jakaś wodę i się zwichrowała. Gdyby to było łożysko to moim zdaniem prędzej słyszałbyś piszczenie niż szuranie (tak przynajmniej było u mnie i wtedy też hałasy nikły po wciśnięciu hamulca)
vanitum
Czytacz

Postprzez HAKSIU » 26 lip 2012, o 12:13

z tym że gdyby były to tarcze to podczas hamowania czułbym to na kierownicy...a hamuje bardzo dobrze.Sprawdze przegub,klocki i łożysko..
HAKSIU
Berbeć

Postprzez Samarexus » 2 sie 2012, o 18:53

U mnie tak zaczęły się problemy z łożyskiem..Potem doszło rytmiczne pukanie..Zmieniaj na obu kołach..
Samarexus
Berbeć

Postprzez Soosexy69 » 3 sie 2012, o 18:11

Witam panowie po krótkiej przerwie :) Okazało się po ponownym zdjęciu koła że powodem tych dzwięków była...blaszka od klocków, była luźna i klocek pukał o tarcze a podczas hamowania cała sprawa ucichła, dołożyłem podkładkę i teraz jest cicho aż miło.

Podziękował za podpowiedzi.
Soosexy69
Czytacz

- - - euronasport.pl/batony-proteinowe-3-rzeczy-o-ktorych-musisz-wiedziec/

Powrót do Napęd i skrzynia biegów