dziwne odgłosy ze skrzyni

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Postprzez sebastyanov » 30 sty 2014, o 20:06

Witam wszystkich :-)

mam pewien problem ze skrzynią biegów w moim V-genie
a mianowicie.. coś głucho jednostajnie puka w skrzyni biegów gdy chcę ruszyć na półsprzęgle i przy jeździe też .. już mnie doprowadza do nerw to stukanie :evil: odgłos przypomina jak by był luz na jakimś wałku ale za cholerę nie wiem co to może być mam jedynie domysły. sprawdziłem półosie ale są dokręcone wszystko inne na swoim miejscu koła także mam przykręcone ogólnie wszystko ok . biegi wszystkie dobrze wchodzą olej też sprawdziłem można zamoczyć palec na brzegu otworu... stukanie to jedynie ustaje gdy dodam delikatnie gazu w czasie jazdy . jak już auto przestaje ciągnąć i jedzie jedną prędkością to znów stuka . przejrzałem wszystkie posty na necie i nie znalazłem rozwiązania choć naprowadzenia na problem.

skrzynie będę wyciągał i rozbierał i szukał przyczyny jak się zrobi cieplej

był bym wdzięczny za jakąś podpowiedz
pozdrawiam
sebastyanov
Czytacz

Postprzez Pozor » 30 sty 2014, o 20:14

A jak szarpniesz gazem to masz uczucie jakby chciał silnik wyskoczyć ?
Jeżeli tak to sprawdź stan poduszek silnika i skrzyni
Pozor
Members

Postprzez sebastyanov » 30 sty 2014, o 20:18

nie nie nic z tych rzeczy ... sprawdzałem wszystko łącznie z tym ciągnie od razu bez żadnego walnięcia itp.
sebastyanov
Czytacz

Postprzez Pozor » 31 sty 2014, o 12:00

hmmm no to może dyfer już nawala . :-|
Pozor
Members

Postprzez sebastyanov » 31 sty 2014, o 16:12

cholera.. to już druga skrzynia biegów... i znów to samo ?? :-/ w poprzedniej posypał się dyfer tzn satelity się pokruszyły.. ale klekotało wtedy strasznie nawet na luzie jak się samochód toczył. a tutaj cisza. mi wygląda to na łożysko na wałku sprzęgłowym. może już się wyrobiło czy coś . pogoda się poprawi to wezmę się za to narazie muszę jeździć tak jak jest ..

[ Dodano: 2014-01-31, 15:14 ]
cóż dzięki za zainteresowanie tematem. jak rozbiorę i naprawię o ile się da to napiszę co i jak .
sebastyanov
Czytacz

- - -

Powrót do Napęd i skrzynia biegów