Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.
Moderator: Moderator
przez CzuCzu20 » 25 sty 2008, o 10:59
Witam. Mam maly problem z golfikiem otoz przy jezdzie na wprost przy delikatnym dodawaniu gazu slysze dziwne impulsywne tarcie o takim gumowym dzwieku ale po puszczeniu gazu calkowicie dzwiek ustaje, wymienilem lewy przegub i tarcie sie zmniejszylo ale nadal jest odczuwalne mam takie pytanie czy ten dzwiek moze wydobywac sie z polosiek czy to raczej inna sprawa?? prosze o pomoc...
-
CzuCzu20
- Berbeć
-
przez mietek » 25 sty 2008, o 12:30
ja mailem to samo ale mi w skrzyni piszczalo
i dlaczego wymieniles lewy przegub a nie lewy i prawy te zeczy wymienia sie razem tak samo jak lozyska jak jedno to i drugie a bynajmniej tak sie robi z przodu czesto jest cos slyszalne po jednej stronie a to wlasnie popsute jest po innej takie oglupiajace echo
-
mietek
- Badacz tematu
-
przez CzuCzu20 » 25 sty 2008, o 12:56
mietek napisał(a):ja mailem to samo ale mi w skrzyni piszczalo
i dlaczego wymieniles lewy przegub a nie lewy i prawy te zeczy wymienia sie razem tak samo jak lozyska jak jedno to i drugie a bynajmniej tak sie robi z przodu czesto jest cos slyszalne po jednej stronie a to wlasnie popsute jest po innej takie oglupiajace echo
masz racje ale to nie jest napewno przegub byc moze to sa lozyska bylem dzisiaj na zmianie oleju i filtrow i mechanik mi powiedzial ze lozysko moze dawac taki efekt poniewaz ma uszczelniacz gumowy wiec licze ze zmiana lozyska pomoze...
[ Dodano: 2008-02-04, 11:38 ]problem rozwiazany
) to jednak bylo lozysko a slabo bylo dokrecone mechanik mi dociagnal i jest gites nie ma zadnego tarcia
))
-
CzuCzu20
- Berbeć
-
-
-
-
Powrót do Napęd i skrzynia biegów