witam,
zastanawiam się czy: Elf tranself syn fe 75w90 GL4/GL5.
można zalać do skrzyni? oczywiście manualnej,
moja skrzynia standardowo żęźi na puszczonym sprzęgle na luzie, oczywiście silnik AAZ 1.9 TD
stosował ktoś taki olej??
Moderator: Moderator
mkkay napisał(a):witam,
zastanawiam się czy: Elf tranself syn fe 75w90 GL4/GL5.
można zalać do skrzyni? oczywiście manualnej,
moja skrzynia standardowo żęźi na puszczonym sprzęgle na luzie, oczywiście silnik AAZ 1.9 TD
stosował ktoś taki olej??
jasiu0997 napisał(a):jezeli na puszczonym sprzegle to łozysko oporowe
mkkay napisał(a):raczej łożysko w skrzyni,
przez 3 tygodnie studiowałem forum i w większości przypadków jak doczytałem to jest to łożysko w skrzyni.
na początek chcę wymienić olej tylko nie wiem czy będzie dobry, no na pewno będzie lepszy niż jakiś lotos czy orlen, nie chce dawać drogiego oleju bo nie wiem czy nie trzeba będzie zmieniać skrzyni , najlepiej by mi pasowało dorwać taką skrzynię i samemu wymienić wszystkie łożyska, i mieć pewność że będzie dobrze zrobiona bo nauczyłem się już że niby regenerowane to wcale nie muszą być regenerowane
[ Dodano: 2012-11-02, 19:36 ]jasiu0997 napisał(a):jezeli na puszczonym sprzegle to łozysko oporowe
jak by to było tylko oporowe to mały problem ale objaw jest taki - odpalam na luzie cisza , po chwili zaczyna żeźić , jak wcisnę sprzęgło to jest cisza, w czasie jazdy też jest ok , tylko na luzie noga ze sprzęgła i jest chałas
Powrót do Napęd i skrzynia biegów
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 7 gości