Jaka Skrzynia zamiast DFP

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Postprzez emiljag » 31 gru 2013, o 02:59

Chłopaki i Dziewczęta pomóżcie bo mam duży problem.
Nie ma piątego biegu skrzynia chrobocze jak kamień po asfalcie.
Muszę chyba kupić drugą ,tyle że nie za bardzo jest wybór.
Możliwości jest wiele ale nie chcę zmieniać efektu tylko zaradzić problemowi.
Jak znacie jakieś w zamian. Wiem że CHB wchodzi ale zależy mi też na jak najmniejszym przebiegu a moja to trup więc czekam na ratunek.
Kocham moje autko bo zawsze sie spisywało a tu masz taka draka.
POMÓŻCIE
Emil Jagodowicz
emiljag
Berbeć

Postprzez pietrasiak2 » 31 gru 2013, o 10:36

Ta 5-tka to "wchodzi"? , trochę mało wyraźnie napisałeś .
Może być tak że mechanizm wybieraka ma luzy , lub rozregulował się i załapuje tylko stąd to chrobotanie . Jeśli tego nie sprawdziłeś to na próżno w tym momencie szukanie nowej skrzyni.Często pada plastykowe cięciełko i 5-ka chrobocze . Proponuję zacznij od tego :-) :-) :-)
A jeszcze ---- Przejżyj to łącznie z łapą skrzyni i poduszką (często zrywa śrubę mocującą na poduszce)
pietrasiak2
Members

Postprzez emiljag » 2 sty 2014, o 15:37

Wiesz co no piątka wchodzi tyle że chrobocze i tak jakby nie łapie przez cały czas tylko chrobocze i czasem coś złapie ale rozbiórka mi nie pasi bo czasu nie mam. Łapa skrzynki w jak najbardziej w porządku skrzynia wymontowana w piwnicy leży i kupję drugą bo nawet jak kręce nią ręcznie to stuka jak nie wiem co.
A cięgiełka wszystkie są ok bo zdejmowałem je żeby wydobyć ją.
Czekam bardziej na odp czy od RP'ka podejdzie bo mam na oku taką ale oznaczenia nie ma podanego bo sie człowiek nie ogarną (ten co sprzedaje) gdzie może być ale obiecał że do sobobty się dowie. No i czy jak tą z rp kupię to czy sprzęgło (tarcza) będzie pasować.
Emil Jagodowicz
emiljag
Berbeć

Postprzez k-m-r1 » 2 sty 2014, o 20:08

DFP to typ 020
mini lista

2H, 1A, 2G, 2Y, 2Z, 3D, 3H, 3R, 4A, 4F, 4K, 4R, 4S, 4T, 4Y, 5B, 5F, 6F, 6G, 7A, 7D, 7G, 8A, 8N, 8R, 9A, ACD, ACH, ACL, CAN, ADX, AEN, AGB, AGH, AGS*, AKV, AKW, AKX, AKY, AMC, AON, AOP, APW, APY, ASF, ATH, AUG, AVX, AWY, CDJ, CED, CHB, CHC, CHD, CHE, DDR, DFN, DFP, DFW, DFQ, DGD, DGF, DGT, FD, FF, FH, FJ, FK, FM, FN, FO, FP, GC, GC, GE, GF, GH, GK, GL, GN, GP, GR, GT, GU, GV, GW, GX, GY, GZ, MA, MS, MW, QP, QR, QS, QQ, UZ .

*Poprawiłem. Następnym razem jak kopiujesz, rób to z głową. Elo.
Paweu.
Ostatnio edytowano 2 sty 2014, o 20:38 przez k-m-r1, łącznie edytowano 1 raz
k-m-r1
Weteran

- - -

Powrót do Napęd i skrzynia biegów