Moderator: Moderator
tak wiec to nie jest tak ze od passata bedzie pasowac bo myslalem ze jak silnik 2e to sa takie same skrzynie bo np w audi 80 B4 z silnikiem 2.0 benzyna przy 100km/h tez sa 3000 obr/minpablomed napisał(a):ja mam przy 2E (tyle że w Vento) nie 3000 a 2800
no tutaj sie niestety z Toba nie zgodze bo rozmiar opon nie ma nic do predkosci pokazywanej na liczniku a to ze obroty sie zmieniaja jak sie sprzeglo slizga to ja wiem ale to nie jest tak ze przez jaiks dluzszy okres sa inne obroty niz takie jakie powinny byc bo tarcza nie powinna miec zadnego uslizgu podczas jazdy wiec obroty moga sie zmienic jak juz jest tarcza do wymiany, albo co maja opory toczenia czy uksztaltowanie terenu do zaleznosci miedzy obrotami a predkoscią?? skrzynia jest przekładnią zębata i nie ma mozliwosci jakiegos uslizgu zebow czy czegos w tym rodzaju zeby wartosci sie zmienialystrzeliniasty napisał(a):trzeba brac wiele czynnikow pod uwage np: szerokosc i rozmiar opon, opory toczenia, uksztaltowanie terenu itp itd
Powrót do Napęd i skrzynia biegów
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 30 gości