przez SotoM » 27 paź 2008, o 23:12
chyba wiem o co chodzi..."terekocze"łozysko w skrzyni na wałku głównym-czyli sprzęgłowym. dążę do tego ze jakiś miesiąć temu siostra kupiła polo i tez było słychać takie terekotanie.jak sie szybko puściło sprzegło to było słychać właśnie takie terekotanie,a jak wolno to był spokuj. akurat był mały wyciek ze skrzyni i był mały stan oleju-ciekło z uszczelniacza wybieraka,i skrzynie potem załem świerzym olejem i pomogło.
jakiś czas temu z koleji taki temat przerabiałem w golfie i facetowi zalałem moto Dr. zlałem cały olej ze skrzyni. rozgrzałem tego motoDr i go smieszłem z olejem i go wlałem do skrzyni. facet jeżdzi jak narazie do tej pory i mówi ze nie wystąpiło to ani razu i problemu z biegami nie ma,ze biegi wchodzą bez problemu i na zimno i na ciepło.
[ Dodano: 2008-10-27, 22:14 ]
Nowal, ale z tego co wiem to chyba u ciebie jest inna skrzynia -ze sprzęgłem tym od dupy strony i łożysko masz na końcu skrzyni pod dekielkiem.a z koleji w TDI aby wymienic łozysko oporowe to trzeba demontować skrzynie bo sprzęgło jest standardowe.