luzna raczka z biegow i brak 5 biegu

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Postprzez ares101 » 8 sie 2013, o 19:09

witam, posiadam gold 1.6 abu i pare dni temu na dluzszej trasie mialem problemy z 5 biegiem, musialem go przytrzymywac reka, poniewaz sam wyskakiwal, problem ustapil lecz dzisiaj zaobserwowalem dziwne zjawisko na raczce z biegow. Raczka ta lata na boki bez jakiego kolwiek oporu, gdy chce wrzucic piatke to zawsze wchodzi trojka, jedynka ciezko wchodzi, wydaje mi sie ze to zabierak ( czy jakos tak) lecz nie mam pewnosci. Ogolnie galka na luzie jak i na biegach chodzi bez oporu tzn lata sobie a boki itp. i tutaj moj pytanie co uleglo awarii?
ares101
Czytacz

Postprzez K7 » 8 sie 2013, o 19:16

Byc moze wybierak ale ja sprawdziłbym tez wodzik przy skrzyni moze tam sie poluzowało i bieg nie wskakuje
K7
Czytacz

Postprzez Paweu » 8 sie 2013, o 19:32

ares101 napisał(a):i tutaj moj pytanie co uleglo awarii?

Sprawdź czy nie rozleciał ci się przypadkiem czop przełączania. ;-)
Paweu
Members

Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez k-m-r1 » 8 sie 2013, o 20:21

auto do góry kluczyk 10 i niech ktos porusza wybierakiem na boki

będzie trzeba dokrecic srubke jest od spodu

miałem podobnie ale przestawiło sie i nie można było wrzucic wstecznego i piątki

jak to ustawisz to zanim wkrecisz lub ukrecisz srube :P postaraj sie trafic srubą w dołek
sruba ma ostry koniec to będzie łatwiej

gdyby dalej był problemy to warto wymienic taką kulke plastikowąi oraz tuleje też plastik wyrabia sie

wymienisz to to wypadało by ustawic drażek ale to sprawdz srubke i nie ukrec

ps jak nie masz kanału to jedną strona wjedz na kraweżnik to zmiescisz sie pod auto i nie ró tego jak jest gorące
rano odpal i wjedz na kraweżnik lub wieczorem po będzie piekło pod bryką
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

- - -

Powrót do Napęd i skrzynia biegów