Witajcie,
szukam pomocy od osób które mają jakieś pojecie i doświadczenia ze skrzynią z golfa 1.9tdi. W moim jest nastepujący problem, otóż wskakują mi dziwnie biegi 1,3,5 i wsteczny. Wseczny zdarza się że jak wrzucę t nie chce wogóle wskoczyć i muszę wrzucić dwójke i otem znow spróbować, albo kilka razy próbowac wrzucić wsteczny. Zdarza się równiez że po wrzuceniu wstecznego aż coś mi chrupnie i samochód jakby się zatrzęsie. Z 1 znów czesto nie chce wskoczyc blokuje mi się skrzynia i musze machnąć ją na boki na luzie albo czasem 2 wrzucić i ponownie na 1 wrócić. Dodatkowo jak wrzucam 1,3 i 5 czuje takie opory jakby mi bieg przeskakiwał i stawia takie dziwne opory. dla porównania z 2 i 4 czyli biegami wczodzącymi do dołu nie mam problemu. Byłem u mechanika i powiedział mi że powinno wymieić się takie podkładki przy tulejce czy coś w tym stylu, ale oprócz tego że skrzynia luźniej działa problem z wrzucaniem biegów "do góry" pozostał. Czy może mieliście takie doświadczenia i czym to było spowodowane???