Nie rusza

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Nie rusza

Postprzez marioho » 21 lis 2012, o 21:35

Witam, mam pytanko poniewaz ostatnio przydarzyla mi sie niemila niespodzianka. A mianowicie w czasie jazdy na jakims zakrecie moj automat zredukowal bieg na dwojke i na niej dojechalem do domu. Na nastepny dzien sytuacja sie powtorzyla ale po poludniu jak chcialem ruszyc to juz nie dal rady choc wlaczalem "D" i probowalem poszczegolne biegi recznie. Dzialal tylko lekko wsteczny na ktorym moglem cofnac kilkadziesiat cm. Od tego momentu juz nie moge ruszyc z miejsca choc silnik i wszystko inne dziala pieknie. Czy to moze oznaczac sprzeglo do wymiany czy moze olej w skrzyni automatycznej? Dodam ze od jakiegos pol roku sytuacja z redukowaniem w czasie jazdy na dwojke zdarzyla mi sie kilka razy ale po zgaszeniu silnika i ponownym uruchomieniu wszystko wracalo do normy. Przed holowaniem do mechanika prosze o jakies sugestie i z gory dziekuje za pomoc.
marioho
Berbeć

Nie rusza

Postprzez KAMNILEK » 21 lis 2012, o 23:11

Nie wiele ci mozna pomoc bo malo golfow w automacie sie spotyka ale stawialbym na sprzeglo... Szczegolnie jesli golf po wrzuceniu biegu np D wchodzil na obroty a nie jechal. Ale jesli mechanik ci powie ze to skrzynia padla i naprawa bedzie kosztowac 3600 to zostaje ci mu tylko uwierzyc
KAMNILEK
Czytacz

Postprzez trollu » 22 lis 2012, o 12:51

pytanie czy opłaca się wogóle ruszać ta skrzynie czy nie lepiej od razu za manuala się brać, tak jak pisze KAMNILEK. skoro robi takie cyrki to może być już za późno np na wymianę oleju bo w środku może być wszystko zatarte czy coś, automaty są bardzo wrażliwe na olej i zmienia się go profilaktycznie a nie dopiero jak coś zacznie się dziać jak w manualu
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

- - -

Powrót do Napęd i skrzynia biegów