nie wchodzą biegi

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

nie wchodzą biegi

Postprzez taotek » 5 sie 2008, o 17:21

Jako że to jest mój pierwszy post to: Witam wszystkich użytkowników forum i golfów :)

Otóż zakupiłem Golf Mk3 silnik 1,6 benzyna, rocznik 1995 jakieś dwa tygodnie temu, od samego początku miałem problem ze wstecznym biegiem, czasami zamiast niego, wchodziła jedynka i trzeba było wrzucać jeszcze raz i jeszcze raz, aż do skutku, jako że byłem niedzielnym kierowcą, nie przywiązałem do tego uwagi, winiłem jedynie mój brak doświadczenia, kilka dni temu, podczas jazdy po mieście znikł 1 i 2 bieg ( tzn pojawił się luz w miejscu gdzie powinny być biegi ), a następnie po dojechaniu do domu, znikły wszystkie. Ojciec zobaczył pod maską że brakuje jakiejś gumy przy połączeniu lewarka skrzyni a przekładnica albo czymś takim ( jakiś łącznik czy coś.. ), Może ktoś się spotkał z takim czymś i wie dokładnie co się popsuło..

Proszę o wyrozumiałość, ale jestem początkującym kierowcą, a mechanik to już ze mnie żaden ;)
taotek
Berbeć

nie wchodzą biegi

Postprzez SotoM » 6 sie 2008, o 23:13

niech tata pokaze ci czego brakuje - w którym miejscu - zrób zdięcie i wrzóć na 4um.bedzie łatwieje.
Mój były SotoMoVWóz