Moderator: Moderator
i po co tyle zachodu jak moze czujnikiem wlac?i tez bedzie gitSotoM napisał(a):jedź na warsztat niech sprawdzą. nawet zeby wymienic olej w skrzyni - robota to max 20zł + koszt oleju...
korka palcem nie odkrecisz ale imbusem 17mm tak.- korek wpustowy znajduje sie z tyłu skrzyni obokl dekielka VW. dojescie od strony nadkola lewa strona.
po to żeby widziec czy trzeba wlać i ile tak myślę. Poza tym i tak nie pomoże. Najpierw trzeba opatrzeć zewnętrzny mechanizm zmiany biegów, w pierwszym rzędzie tulejkę przednią od wałka zmiany biegów i kulkę wałka zwrotnegopiotrus23 napisał(a):i po co tyle zachodu
dobra uwaga...trzeba opatrzeć zewnętrzny mechanizm zmiany biegów, w pierwszym rzędzie tulejkę przednią od wałka zmiany biegów i kulkę wałka zwrotnego
kazdy ma swoje metody ja amiast srac sie z jakimis korkami odkrecam czyjnik wlewam i jakos nik nie narzeka!trzeba sopbie ułatwiac prace i nikt mi nie powie ze przez to ze wleje olej przez czujnik cos sie stanie!SotoM napisał(a):a olej do silnika wlewasz przez korek czy miarką oleju... chłopie ogarnij się...dobra uwaga...trzeba opatrzeć zewnętrzny mechanizm zmiany biegów, w pierwszym rzędzie tulejkę przednią od wałka zmiany biegów i kulkę wałka zwrotnego
nie rób scen... korek wlewowy masz koło rozrusznika na korpusie srodkowym... do czego ci szpryca - 50cm węża ogrodowego,lejek z kuchni i wlewasz olej do skrzyni bez problemu...Bradley napisał(a):jak wlac olej do skrzyni w TDI przez czujnik biegu wstecznego? Przeciez ten czujnik to metalowa tuleja z wytloczeniem i jak wybierak idzie do gory to wytloczka spotyka sie z bolcem, jest przejscie i czujnik ma sygnal.
P.S. Co powiecie na lanie z gory przez impulsator?
Czy korek wlewowy jest przy lewym nadkolu? I jak to nalac jak nie mam szprycy.
Powrót do Napęd i skrzynia biegów
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości