witam
Moim zdaniem wszyscy sie mylicie powodem prawdopodobnie jest luz jaki powstał przy wybieraku to jest element skrzyni do którego są przykręcone linki sprawdz najpierw to!!!
A co do tego żeby oddawać taką skrzynie do mechanika to ja bym był przeciw ponieważ mechanik za wyjęcie, włożenie i oczywiście rozłożenie i zlożenie krzyknie ok 500 zł oczywiście za samą robote!!!
I dojdą jeszcze koszty symchronizatorów itd. A jeśli okaże się ze trzeba wymieniać jakię uszczelniacze i inne duperele to koszt tego może wynieśc więcej niż zapłacił byś za inną skrzynie.
Ale moim zdaniem ciebie to nie czeka gdyż na pewno nie są to synchronizatory, lec jak juz na początku pisałem powstałe luzy na wybieraku. Są tam elementy plastikowe które po prostu się wycierają.
Koleją przyczyną mogą być zle ustawione linki, mają one możliwość regulacji i jeśli nie będą dobrze wyregulowane też będą problemy z wrzucaniem biegów tak właśnie miał muj kolega wystarczyło tylko wyregulować linki. Takie linki powinien wyregulować dobry mechanik, UWAGA nie każby mechanik wie że coś takiego da się zrobić.
Myśle że coś ci pomogą moje rady! Odezwij się co i jak.
Pozdrawiam:):)