Moderator: Moderator
A wiec tak jedna osoba bierze sie za odrecanie zaworka do odpowietrzania w skrzynie biegów, bodajże jest plastikowy i znajduje sie u góry skrzynie(u mnie najlepsze dojscie było do strony silnika) druga osoba bierze olej i wlewa go do zbiorniczka a trzecia wchodzi do auta.
Zalewasz zbiorniczek płynek i gość w aucie pompuje sprzegło tak kilkanascie razy, nastepnie ty odkrecasz zaworek i słychać psss jak powietrze ucieka po chwili płynie płyn z zaworka i zakrecach, dolewasz znów płynu do odpowiedniego poziomu pompujesz sprzegło i odkrecasz zaworek i znów pss i poleci płyn, i tak kilka razy aż do momentu w którym dolejesz płynu do zbiorniczka popompujesz pedałem odrecisz zaworek i odrazu poleci płyn wtey wiadomo że jest odpowietrzone, zakrecach zaworek już na amba tylko pamietaj aby przy tym ostatnim zakrecaniu zaworka pedał był wcisniety w podłoge. Podczas odpowietrzania bedziesz widział jak sie zachwuje pedał bedzie za każdym razem coraz to lepszy.
Ja to tak robiłem i smiga mi passat jak burza do tej pory.
Powrót do Napęd i skrzynia biegów
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości