przez kamilwood » 20 wrz 2012, o 22:34
Witam. Szukałem już wszędzie,ale odpowiedzi nigdzie nie moge znaleść, być może źle szukam,prosze o wprowadzenie na dobrą droge. Posiadam golfa 3 kombi 1.9 TDi, autko orginalnie posiadało silnik 1.4 aex lecz silniczek poprzedni właściciel zatarł, z miłości do diesla takowy został przeszczepiony, silnik zamontowany 1.9 TDi z audi 80 b4 i tu zaczeły się robić schody,silnik na początku dostał skrzynie z golfa 2 1.6 Td o oznaczeniu 4T ładnie wszystko chodziło lecz nie do końca, przy 2tys. obrotów prędkość wynosiła 60km, z uwagi na to że pracowałem w punkcie demontażu pojazdów( auto szrot) postanowiłem założyć orginalną skrzynie z golfa 3 1.9 TD o oznaczeniu CHD, lecz nadal nie było zmian 5 bieg a prędość 60km/h, do pracy mam 50 km i jest to troche uciążliwe jeźdzenie 60km/h lub męczenie silnika przy ponad 3 tys. obrotów żeby uzyskać te 80-90km.Bardzo proszę o pomoc jaką skrzynie zamontować z długim przełożeniem? jaki symbol skrzyni? chciał bym by orginalna skrzynia TDI była ostatecznością gdyż jest bardzo dużo do przerobienia.Jestem tu nowy podejrzewam że istnieje podobny już temat lecz nie moge go znaleść, jeśli tak to prosze o podanie linku a swój temat usunę by nie zaśmiecać forum.