pilne kolejność i strona podkładek w przegubie

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Postprzez Diego » 28 gru 2012, o 00:41

witam. mam problem. szukałem, ale kicha. powiedzcie mi jak mają być założone kolejno podkładka spężysta-> podkł dystansowa????????? sciągałem i u mnie było ze strona wypukła szła w stronę przegubu a a w kśiążce pisze ze na odwrót...????? jak to ma być?? załaczam zdjęcie :-)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/947 ... 539b3.html

i barzdo ważne nie jestem przekonany czy wszedł mi dobrze przegub przez tą wkładkę oporową nr 3. jakie mogą byc problemy przy ewentualnym nie "wskoczeniu, nieprzeskoczenie tego zabezpieczenia"??? nie wiem czy jeszcze raz to rozbierac :-/ wbijałem przez drewno i niby weszło ale teraz nie jestem do końca pewny. jak ewentualnie sprawdzic czy jest ok
Diego
Czytacz

Postprzez Andrew » 28 gru 2012, o 08:46

1sza podkladka ma byc odwrotnie! a czy przegob zaskoczyl proste rozwiazanie,szarpnij go jak zejdzie z polosi to znaczy ze nie zaskoczyl :-D
Andrew
Badacz tematu

Postprzez pietrasiak2 » 28 gru 2012, o 10:37

Tak jak zaznaczyłeś 1 sprężynowa,2 plastykowa , a 3 to zatrzask zakładasz na półoś i na niej zatrzaskuje się przegub :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez Diego » 28 gru 2012, o 11:00

pietrasiak2, to to ja wiem :-) tylko strona tej pierwszej podkładki mnie interesuje....wypukłością do przegubu czy wypukłością do silnika strony??????

Andrew, napewno??? no logiczne wiec musze sciągnąć osłone i wtedy szarpnąć dzieki
Diego
Czytacz

Postprzez pietrasiak2 » 28 gru 2012, o 11:25

obojętne i tak spełni swoją rolę :-)
pietrasiak2
Members

- - -

Powrót do Napęd i skrzynia biegów