Witam, ostatnio mam problem z piskami w kołach w moim aucie. Spróbuje to opisac mniej wiecej, odpale auto, przejade 5 km gdy sie juz troche rozgrzeje (hamulce chyba) to zaczyna cos piszczyc w kole, piszczy to z predkoscia koła, zwalniam to piszczy mniej, jak jade pomalutku to słychac takie jakby obcieranie przemieniajace sie w piszczenie, jak nacisne hamulec to przestaje piszczec, oraz jak ostro skrece w lewo. podejrzewałem hamulce, rozebrałem je: tłoczki w zaciskach lekko sie wciskaja, prowadniczki wyciagniete, wyczyszczone szmatka do matowienia bardzo dokładnie, posmarowane, załozone nowe gumki i chodza lekko, jarzma pod klocki wyczyszczone tez, klocki przetarcze z zeszklenia, rant na tarczach usuniety Tarcze są leciutko krzywe, ale juz długo tak jezdze i dopiero ostatnio zaczeły piszczec, wczesniej sie nic nie działo. a felgi są gorące dalej i piszczą po rozgrzaniu. Co to moze być?
Thorsten- przeniesione z działu układ hamulcowy. Skoro kolega wykluczył możliwość wadliwego układu hamulcowego przeniosłem do "Napęd i skrzynia biegów". pozdro