Problem z 5 biegiem

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Problem z 5 biegiem

Postprzez Kaziowichura » 20 wrz 2008, o 00:15

Witam wszystkich, jestem od paru dni szczęśliwym posiadaczem Golfa i nie wiem czy powinienem zacząć się martwić...
Mianowicie wszystkie biegi wchodzą dobrze ale jak jadę na piątce i chce zredukować mam problem z wyjęciem, znaczy się dużo ciężej wychodzi niż wchodzi :-/
Może ktoś z Was spotkał się z czymś takim?
Za parę dni chcę sprawdzić u mechanika poziom oleju w skrzyni tak "w razie czego"...

A tak przy okazji... Jak przekręcam kluczyk pokazuje mi się na wyświetlaczu coś takiego "In sp2" nie wiem co to jest...
A jak już zacząłem to jeszcze jedno pytanko... Gdzie znajduje się złącze do podłaczenia do komputera... Wybaczcie, jestem naprawdę laikiem w tych sprawach...
Kaziowichura
Berbeć

Problem z 5 biegiem

Postprzez rudy » 20 wrz 2008, o 09:35

co do wyswietlacza in sp2 to musisz wykasowac inspekcje w nastepujacy sposob: wloczyc zaplon nacisnąć na przycisk zerowania licznika napis trip i przytrzymać go w tym położeniu. wyłączyć zapłon, pojawi się napis OEL . naciskając krótko przycisk regulacji zegara cyfrowego (minut) kasuje się ten napis. przy ponownym naciśnięciu zerowania wskazań okresowego licznika km na ekranie pojawi się kolejny napis, który można wykasować tak samo jak ten poprzedni. po skasowaniu napisów włącz i wyłącz zapłon. a podlaczenie do komputera znajduje sie nad zapalniczką ale jak masz zamiar podpinać golfika pod komputer to też możesz skasowac inspekcje
rudy
Badacz tematu

- - -

Powrót do Napęd i skrzynia biegów