bles napisał(a):kolego wymieniłem płyn hamulcowy i jest jakby ciut lepiej, ale biegi nadal wchodzą ciężko, podejrzewam że to jest wina samej skrzynki, chociaż olej w skrzyni jest, więc może synchronizatory ... bo jeśli nie one to już tylko zostanie wymiana skrzyni
nieszkodzi ze olej w skrzyni jest. u mnie nie ma wycieków w skrzyni i tez jest stan oleju. a zwróć uwagę na biegi z rana- jak silnik jest zimny,jak biegi wchodzą??i jak potem wchodzą jak sie motor dobrze rozgrzeje. olej moze juz być zużyty i dlatego jest taki problem. ja juz kupiłem olej tylko nie mam czasu tego zrobić. w sobote to nastąpi. i dam odp.czy to pomogło.
jesli chodzi o wybierak skrzyni to patrzyłem u kolesia wybierak.jest bardziejh zuzyty niz u mnie a biegi wchodza mu pieknie. wiec mój wniosek- to nie wina wybieraka ani nie sprzegła.
[ Dodano: 2008-10-11, 23:17 ]jestem po wymianie oleju. mój problem który miałem znikł
czyli ciżko wchodzące biegi. poprostu biegi teraz same wskakuja.poprostu jest pipka aniołka. szrpnołem sie i kupiłem orginał olej VW Audi GL-4. Ludzie nowy olej jest prawie biały delikatnie zółtawy. a jak zlałem olej ze skrzyni to jaaa pier......nicze...poprostu tak był zasyfiony-jak z silnika benzynowego(chyba nigdy nie był zmieniany) tak śmierdział...poprostu masakra.