przez Maciek210 » 7 cze 2011, o 20:31
Witam.Ja rowniez mam problem.od jakiegos czasu huczy mi w czasie jazdy od okolo 60 km/h.mysle ze jest to wina lozyska lewego kola bo gdy skrecam w prawo halas sie nasila.wczoraj podnioslem auto na lewarku i rozpedzilem je do jakis 100km/h.podniesiona byla lewa str.auta.przy kole nic nie szumialo a halas wydobywal sie z okolicy skrzyni biegow chyba z mechanizmu roznicowego.po podniesieniu 2strony auta bylo juz o wiele glosniej.po wcisnieciu sprzegla waszysko cichlo.nie wiem juz co to moze byc bo w czasie jazdy gdy wciskam sprzeglo dalej jest glosno.auto ma 305 tys przebiegu i przyznam sie ze oleju w skrzynie biegow nie sparawdzalem.powiedzcie mi co to moze byc bo juz zglupialem
[ Dodano: 2011-07-29, 19:16 ]
Drodzy koledzy.dzisiaj zmieniłem olej w skrzyni biegow na gl4 70w90 i łożysko przedniego lewego koła bo dłużej już nie mogłem wytrzymać tego buczenia.Oleju weszło około1,5 litra i myśle ,że tyle samo zeszło.Najważniejsze poziom był.Najlepsze jest to ,że nic to nie dało,jak buczało tak buczy.nie wiem juz co mam robic bo nie chce juz pakowac tyle kasy niepotrzebnie.Proszę o pomoc
[ Dodano: 2011-07-30, 21:39 ]
problem już rozwiązany.przyczyną było łożysko lewe tylnie