problem ze skrzynią

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

problem ze skrzynią

Postprzez lukasz146 » 27 lip 2008, o 22:03

Witam serdecznie jestem nowy na forum mam do was pytanko mianowicie moj golfik ma chyba problem ze skrzynia bylem u jakiegos mechanika powiedzial ze to lozysko oporowe wymienil i lozysko oporowe i jakas tarcze :-P no ale niestety dalej nie jest ok mianowicie wydobywa sie taki dziwny dzwiek hmmm takie harczenie dzwiek ten wydobywa sie wtedy kiedy jade stoje i w kazdym innym momencie kiedy silnik jest na chodzie pisze o tym tutaj bo przeczytalem kilka postow i zauwazylem ze sa tu osoby co dobrze znaja sie na usterkach mam nadzieje ze mi pomozecie z gory dziekuje

P.S jesli byscie wiedzieli o co chodzi to podajcie ile mnie to by kosztowalo
lukasz146
Berbeć

problem ze skrzynią

Postprzez luk15yg » 27 lip 2008, o 22:46

czy halas ten wystepuje na wcisnietym sprzegle?
luk15yg
Berbeć

Postprzez lukasz146 » 27 lip 2008, o 23:29

niee jak jest wcisniete to nie chalasuje
lukasz146
Berbeć

Postprzez luk15yg » 28 lip 2008, o 23:12

jesli wymiana tarczy i lozyska oporowego nic nie dala to podejrzewam ze to cos w skrzyni lozysko lub duzy luz na ktoryms z walkow skoro dzwiek jest taki sam w czasie jazdy i na postoju
luk15yg
Berbeć

Postprzez SotoM » 28 lip 2008, o 23:36

miałem tan sam problem w mk2. harczało łozysko w śkrzyni biegów. ale olałem temat i jeździłem tak.nie opłaca sie naprawiać tego bi nie zweryfikujesz które to łozysko padło a jest ich kilka w skrzyni. nie opłaca sie tego robić. do ci mówie z doświadczenia.najtańszy koszt jest włozenie drugiej skrzyni. jak sie kiedys dowiadywałem o łozyska to 150zł ale nie pamietam czy jedno czy wszystkie + wyjecie skrzyni + rozłożenie jej i poskładanie. na warsztacie to jest koszt...ale rób jak uważasz
Mój były SotoMoVWóz