przez Frank_24 » 23 kwi 2012, o 19:42
Witam, na wstępie podam że jestem absolutnym laikiem w sprawach mechanizacji i świeżym właścicielem golfa III z 1994 r. dla tego trafiłem do Was.
Mój problem polega na tym że nie mogę wrzucić na włączonym silniku trzeciego biegu, trafiam na opór, próbuję lekko w prawo, w lewo i nic, czasem próbując to zrobić drążek smyka się na piąty bieg, co może być tego powodem? czasem jest też mały problem ze wstecznym trzeba mocniej popchnąć aby wskoczył.
Moje drugie pytanie, nie chcę zakładać kolejnych wątków, zauważyłem pewien podwójny przewód idący od miejsca na radio do akumulatora, przewód ten jest w przeźroczystej gumie miedziany, jedna część jest podłączona do plusa akumulatora, druga nie jest podłączona do niczego. Myślałem że to może zasilanie radia ale radio działało bez tego przewodu.
Trzecie pytanie, czy przednią i tylną klapą trzeba mocno uderzyć aby się zamknęły? Całkiem sporo muszę nimi stuknąć z wysokości aby zaskoczyły. Myślałem że maskę wystarczy położyć i docisnąć ręką aby się zamknęła.
Czwarte pytanie. Kupiłem golfa z lampami soczewkowymi a tu kolega mówi mi że są zakazane, szukam w internecie i żadnej takowej informacji nie znalazłem.