Witam ponownie. Problem rozwiązany. Skrzynia zmieniona. Po sprawdzeniu w Vw stwierdziłem, że do tego silnika pasują 4 skrzynie biegów. Znalazłem jedną z nich o symbolu ATH - reszty symboli nie pamiętam na dzień dzisiejszy, ale może uda mi się odnaleźć kartkę na której były zapisane.
Części które należało wymienić to : skrzynia, półosie, pedały, lewarek, rozrusznik, koło zamachowe, dociski, koło zamachowe, łożysko (coś jeszcze ale już nie pamiętam). Koszt wymiany skrzyni to 600 zł, natomiast komplet części kupiony w sumie za 600 zł (już z mieszkiem i gałką). Trzeba uważać na stan skrzyni moja wyglądała na super ... (kupowałem sam) a po zamontowaniu tragedii nie ma ale szału też nie. Dziś zalałem gazu do pełna i zobaczę czy zejdzie i o ile zejdzie spalanie. Wcześniej po mieście to było 20 litrów.
[ Dodano: 2011-06-15, 11:17 ]Chciałem dodać tym samym, że posiadam do sprzedania Skrzynia Automatyczna Vw Golf 1.8
[ Dodano: 2011-06-19, 12:39 ]Podam jeszcze, że spalanie zeszło z 20 po mieście do 11,3