Samodzielna naprawa i wymiana skrzyni biegów...

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Postprzez art1809 » 5 maja 2010, o 14:02

Panowie potrzebuję informacji na temat samodzielnej naprawy i wymiany skrzynii biegów ponieważ niedawno padła mi skrzynia najpierw klekotało coś w środku a potem ją blokowało czasami więc wymieniłem na używkę i teraz nadal coś klekocze i kilku mechaników powiedziało mi że to prawdopodobnie skrzynia więc zastanawiam się nad samodzielną naprawą tej starej i jej wymianą ponieważ krucho u mnie teraz z kasą a mechanicy słono sobie krzyczą za takie usługi. Proszę o informację jeżeli ktoś coś takiego samemu robił.
art1809
Czytacz

Postprzez scorpion1236 » 6 lis 2011, o 20:00

Jeśli nie boisz się wyzwań, posiadasz jakąś wiedzę na temat działania mechanicznej skrzyni biegów możesz śmiało startować. U mnie w skrzyni zablokował się 3-bieg w dodatku były wycieki oleju ze skrzyni, rozebrałem, naprawiłem synchronizator, wymieniłem uszczelniacze z obu stron skrzyni, złożyłem i skrzyni prawie jak nowa :) Polecam zakupić oryginalny olej i części z ASO do naprawy. Na koniec uwaga, bez porządnego ściągacza nie ma się co brać za rozbiórkę skrzyni.
scorpion1236
Czytacz

- - -

Powrót do Napęd i skrzynia biegów