skryznia 6 do vr6

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

skryznia 6 do vr6

Postprzez marcinvr6 » 21 sie 2013, o 12:13

witam mam golfa 3 2,8 vr6 i zamierzam mu założyć skrzynie 6 biegową i mam pytanie od czego by taka skrzynia pasowała podobno od golfa 4 tdi pasuje i mam pytanie jak to jest ze skrzynią od tdi do benzyniaka z tego co słyszałem to skrzynie tdi mają dłuższe przełożenia a ja chce właśnie założyć skrzynie szustke z krutkimi biegami może ktoś z was już ma założona taką skrzynie i ewentualnie co trzeba było by przerabiać i od jakiego samochodu by taka skrzynia pasowała
marcinvr6
Berbeć

skryznia 6 do vr6

Postprzez k-m-r1 » 21 sie 2013, o 20:53

uparty jestes
skrzynia ma krutnie biegi bo bezyna kreci sie na weiksze obroty spokojnie 3-4 tysdizel ma długie biegi bo kreci sie dizla do 2,5 tys 3 tys max!!!!

długosc biegów to tak jak by jak czesto czeba je zmieniac
czyli im dłuższe biegi tym bardziej zachodzą na siebie
im bardziej zachodzą tym zmiana biegów jest przy niższych obrotach i sillnik po zmianie biegów nie spada z 3,5 tys na2 tys
dizel ma tak że na jednym biegu obroty 2200 bieg do góry obroty 1800 czyli niewielka ruznica obrotów

skrzynia dizel i silnik bezyna to katorga da sie jezdzic ale zadna przyjemnosc

kolejna sprawa to trzeba spacowac kosze wybierak mocowania itp typu czujnik....

powodzenia bo jak narazie to wydałęs kase a sensu żadnego nie ma
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

- - -

Powrót do Napęd i skrzynia biegów