Mam problem z moim golfikiem. Otoz na biego wstecznym jak cofam cos strzela w skrzyni. Dodam tez ze przy normalnej jezdzie bo dluzszej trasie jak dotkne drazka do zmiany biegow tak troche nizej to jest dosc cieply. Kolejny problem to jest to ze jak przyspieszam i mocno wcisne gazu to zaczyna cos walic tak jakby np kolo bylo niedokrecone i taki stuk jest. A jak lekko daje gazu to wszystko jest ok. Zapłon ustawil mechanik. Czy to moze byc wina skrzyni w obu przypadkach??
Przy tych objawach samochód już dawno powinien stac na warsztacie.Dalsza jazda grozi skrzyni,blokadą napędu.Może to być skrzynia biegów,przegub,czy zużyte łożysko przedniej piasty.Zalecam wizytę u mechanika.
Przegub odpada bo jak z gorki cofam bez biegu wstecznego to jest cisza. Moze lepiej wymienic ta skrzynie i nie szukac problemu w sumie moze byc ten sam koszt. Tyle ze skrzynie sam sobie wymienie
Sprawdź przegub dużo pracy przy tym nie ma. U mnie jest wzorowy dostęp od góry jak się ściągnie osłone filtra powietrza. Masz tam śruby 8 na imbusy. Bynajmniej tak jest u mnie. Poruszaj półośką góra dół. Wydaję mi się iż tam luzu nie powinno być