przez kk07 » 28 paź 2008, o 20:35
Mechanik stwierdził że poprzedni właściciel nie pilnował stanu oleju w skrzyni mimo że miał przeciek i jak stwierdził " skrzynia poszła od górnego wału" że jakieś mocowania już poszły od obudowy jakiejś (patrzał od góry jak maskę podniosłem) jak chodzi na jałowym biegu słuchać lekkie szemrzenie w skrzyni. Powiedział że mam szukać skrzyni bo ta w karzdej chwili może siąść. Przyznam się że ja jestem zielony w samochodach. To moje pierwsze autko i dopiero się uczę. Po krotce było tak. Kupiłem autko biegi chodziły jak marzenie. po jakimś tygodniu miałem lekkie problemy z wrzuceniem 1-go biegu.po kilku dniach przy wrzucaniu wstecznego był lekki zgrzyt, a przy 1,2,3 to była grubsza robota. Raz tak miałem że o 14:00 przeparkowywałem samochód to nie mogłem wbić 1,2. potem o 16:00 odstawiałem go na miejsce i biegi bez problemu żadnego. Mogłem jednym palcem wrzucać. pojechałem do mechanika, sprawdził stan oleju w skrzyni i było bardzo mało. dolał jakieś 1,3 litra. Myślałem że to była wina braku oleju i niedługo miałem brać się za wyciek i mieć z głowy problem. po trzech dniach problem powrócił i znowu mam problemy z biegami. Jak go coś najdzie to perfect działają.
[ Dodano: 2008-10-28, 19:39 ]
Możecie mi powiedzieć jaką skrzynie kupić. Tzn czy na mojej skrzyni są jakieś oznaczenia. czy wrzystkie skrzynie do 1.9 tdi 90 Km są takie same? jak ją dopasować
Bo liczy się Agresja:P