Witam,
od niedawna mam 1.9D Ecomatic a nie jestem zbyt mocnym mechanikiem, wiec mam kilka pytań :
1. Do czego jest drugi malutki akumulatorek?
2. Czy to automatyczne sprzęgło da się zmienić na zwykłe? Jeśli tak to w jaki sposób, co wymieniono i jak na taką zmianę reaguje cała elektryka tego silnika? Czy nadal będzie działał ten ecomatic tak jak nalezy?
3. Co mogło się stać: Jechałem sobie chciałem zmienić bieg i nie wszedł, zatrzymałem się, wyłączyłem silnik i wszystkie biegi wchodzą, a gdy go zapale nie wchodzi zaden bieg, a przy próbie wrzucenia wstecznego jest zgrzyt, więc dalej nie próbuje go wbijać... Wcześniej auto miało dziwne zachowanie podczas ruszania czy to do przodu czy do tyłu, tzn. "skakało", tak jakbym zamało gazu dawał albo jakby sie sprzęglo slizgało...
Ponoć mogło wypaść/urwać się jakies cos jak "popychacz" z pompy sprzegla, czy ktos wie jak to moze wygladac???
Z góry dzięki za wszelkie info! Jeśli macie jakieś linki do informacji na temat skrzyni biegów/sprzęgła itd w tym modelu to również będe za nie wdzięczny, bo póki co nigdzie nie mogę nic znaleźć po polsku...
Pozdrawiam!