skrzynia sie skonczyla ?

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

skrzynia sie skonczyla ?

Postprzez relaniu » 13 lut 2013, o 00:17

witam, dziś jadąc na mini spocik nie wchodziła mi dwójka, mowie ok, kiedys juz tak bylo ale ucichlo, jade wrzucam dwojke patrze dziala mysle-ok, dojechalem na spocik wysiadam z samochodu mowie zobacze co to sie stalo dwojka raz weszla a potem po parunastu proboach juz nie chciala wejsc, wyjezdrzajac wszystko sie sypło tzn- jedynka nie chciala wchodzic,a jak juz weszla to probojac wrzucic na trojke nie udalo mi sie, prbowalem pare razy az wkoncu weszla ta trojka i tak wrocilem do domu, co moze byc przyczyna? dodam ze przy wrzucaniu dwojki nie ma zadnego oporu, drazek jest na swoim miejscu ale dwojka nie wchodzi, natomiast przy trojce w gore byl opór, czy to koniec skrzyni?
relaniu
Czytacz

skrzynia sie skonczyla ?

Postprzez pablomed » 13 lut 2013, o 12:17

relaniu, do obejrzenia cały mechanizm zewnetrzny zmiany biegów. Pod maską zauważysz cięgna plastykowe, metalowe z kulką - raczej w tych rzeczach trzeba szukac uszkodzenia, .
pablomed
Members

Postprzez relaniu » 13 lut 2013, o 12:55

spojrzałem pod maske i zauważyłem ze ten element rusza sie bez oporu w lewo i prawo bez nacisniecia sprzegłą Obrazek
relaniu
Czytacz

Postprzez Mick » 14 lut 2013, o 00:17

a jak nim ruszasz to czujesz jak zmieniaja sie przełożenia w skrzyni ?
Mick
Berbeć

Postprzez relaniu » 14 lut 2013, o 01:27

Mick napisał(a):a jak nim ruszasz to czujesz jak zmieniaja sie przełożenia w skrzyni ?

tak

[ Dodano: 2013-02-18, 16:57 ]
problem rozwiazwiazany, okazalo sie ze to łapa od skrzyni, koszt z wymiana ~ 80 zl
relaniu
Czytacz

- - -

Powrót do Napęd i skrzynia biegów